Cea mai sinistră capelă din lume este construită din craniile și oasele a zeci mii de morti. GALERIE FOTO

Ultima actualizare:

În Europa există un loc cu adevărat sinistru și se poate să fie cea mai sinistră capelă din lume. Aici, oasele și craniile a unui număr impresionant de persoane decedate în urmă cu multă vreme au fost folosite la construcția și mobilierul capelei. Inclusiv un candelabru uriaș din cranii și oase de toate dimensiunile atârnă din tavanul construit tot din rămășițe umane. Acest decor neobişnuit atrage în fiecare an circa 200.000 de turişti.

Osuarul din Sedlec are deviza: Memento Mori (Amintește-ți că vei muri)

În interiorul capelei din Sedlec sunt între 40.000 și 70.000 de schelete umane
În interiorul capelei din Sedlec sunt între 40.000 și 70.000 de schelete umane

Oasele și craniile sunt în mod normal decorațiuni populare de Halloween, dar la Osuarul din Sedlec, un cartier din Kutná Hora, un oraș situat la aproximativ o oră de Praga, capitala Cehiei, oasele și craniile sunt peste tot.

Pereții sunt de sus până jos din cranii umane, la fel candelabrele și întregul mobilierul, totul este construit din rămășițe umane. Pe bune dreptate cine ajunge aici simte fiori reci pe șira spinării, dar în ciuda acestui fapt, Osuarul din Sedlec este un loc căutat de turiștii din întreaga lume.

În interiorul bisericii sunt scheletele a cel puțin 50.000 de oameni

Această micuţă biserică creştină din Cehia datează din secolul al XV-lea şi face parte din Patrimoniul UNESCO. A fost transformată în osuar pentru gropile comune descoperite în timpul construcţiei şi, potrivit estimărilor, în interiorul său ar exista scheletele a 40.000-70.000 de oameni.

Se spune că proprietarii terenului ar fi angajat un sculptor în lemn pentru a face ordine în mulţimea de oase, rezultatul muncii sale fiind unul de-a dreptul macabru.

Osuarul din Sedlec este o capelă romano-catolică, despre care se spune că este cea mai veche din Europa. Are circa 600 de ani.

„Nu este deloc un loc de turism întunecat și nu vrem să fim percepuți așa”, spune Radka Krejčí, directorul osuarului, scrie Progue Morning

Ea explică în continuare că, deși oamenii ar putea veni pentru că presupun că este un turism întunecat, ea vrea ca oamenii să știe că acesta este un loc sacru și să respecte valorile creștine pe care le are.

În bisericuță au loc și în zilele noastre liturghii catolice și alte ceremonii.

Unii turiști speră că totuși oasele sunt reale

„Ideea este „să îți amintești de moarte”, spune ghidul care însoțește grupurile de turiști, cărora le spune că deviza acestui lăcaș de cult este Memento Mori-Amintește-ți că vei muri în latină.

„Mesajul este că această sfântă capelă este un loc în care să te gândești la viața și la moartea ta, deoarece sfârșitul va veni”, a spus Radka Krejčí, directorul Osuarului.

Mulți dintre turiști speră la început ca oasele să nu fie reale, dar află repede istoria terifiantă, iar unii dintre ei pleacă cu ideea că acest loc este inuman.

„Aceștia sunt oameni, nu lămpi”, au spus doi turiști soț și soție, medici în Argentina.

În ciuda decorului cu totul ieșit din comun, Osuarul din Sedlec este vizitat anual de sute de mii de turiști. Sunt interzise fotografiile după ce mai mulți turiști au ridiculizat construcția făcând poze cu mutre „stupide ce voiau să pară amuzante”, a mai spus directorul monumentului.

Există și alte osuare situate în Roma-Italia, Wamba-Spania, Hallstatt- Austria, Evora-Portugalia, dar parcă niciunul nu este atât de sinistru ca cel de lângă Praga cu un număr atât de mare de schelete umane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net