O schelă de pe un bloc turn din Capitală stă să cadă. Traficul în zonă este blocat

Traficul din București a fost blocat astăzi din cauza unei situații de urgență generată de o schelă montată pe un bloc turn în apropierea Pieței Victoriei. Furtuna puternică de marți noapte a afectat stabilitatea schelei, care acum riscă să se prăbușească. În urma acestor evenimente, autoritățile au intervenit prompt pentru a securiza zona și a preveni eventualele accidente.

Trafic. Foto: Freepik.
Trafic. Foto: Freepik.

Poliția a blocat traficul în zona afectată 

Poliția a blocat traficul în zona afectată pentru a permite muncitorilor să acționeze în siguranță. O macara este utilizată de câteva ore pentru a stabiliza sau demonta schela, care se pare că s-a desprins din cauza vântului intens de noaptea trecută. Pericolul este semnificativ, deoarece schela de mari dimensiuni ar putea cădea peste clădirile din apropiere, pe carosabil sau pe trotuar.

Din ce cauza s-a petrecut incidentul

Incidentul a avut loc în contextul unui cod portocaliu de averse torențiale, vânt și vijelii emis pentru Capitală marți noapte. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat în continuare averse și descărcări electrice pentru București. Pentru miercuri, 3 iulie, ANM a emis o atenționare de vreme rea, indicând că vremea va deveni semnificativ mai rece, cu temperaturi maxime de aproximativ 27 de grade. Cerul va fi parțial noros, iar după-amiaza va crește probabilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

Atenționare de cod galben

ANM a emis miercuri o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică și precipitații semnificative pentru 14 județe. Între orele 10:00 și 23:00, în nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei, se vor înregistra averse torențiale, cu cantități de apă între 20 și 30 l/mp, iar izolat vor depăși 40 l/mp. În sud-estul țării vor fi descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, pe arii restrânse, grindină.

Județele afectate de codul galben includ:

- Constanța
- Tulcea
- Galați
- Brăila
- Ialomița
- Călărași
- Vrancea
- Buzău
- Prahova
- Dâmbovița
- Argeș
- Vâlcea
- Brașov
- Covasna

Recomandările autorităților

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite zona Pieței Victoriei până la remedierea completă a situației. De asemenea, este esențial să respecte toate indicațiile oferite de poliție și echipele de intervenție pentru a asigura siguranța personală și a celor din jur. În condițiile meteo actuale, este indicat să rămâneți informați prin canalele oficiale și să luați măsuri preventive pentru a face față condițiilor de vreme severă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net