O zi din viața unui medic care tratează gravide bolnave de COVID: „Nu îți permiți să-ți fie și ție rău”

image
Dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică ginecologie la Maternitatea Bucur Foto: arhiva personală / Facebook

Aveți idee cum decurge o „banală” zi de serviciu pentru un medic ginecolog, într-o secție COVID? Vă spune dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică ginecologie la Maternitatea Bucur din București. Într-o postare emoționantă pe Facebook, specialistul povestește de ce agitație, disperare, oboseală au parte medicii, în acest val 4 al pandemiei.

„Ar merita ca fiecare dintre noi să lucreze măcar o garda, o săptămână, o lună numai cu pacienți COVID. Ar merita să vadă cum intri cu orele în zona rosie și nu știi când ieși. Cum fiecare mămică internată are propriile întrebări, iar tu nu mai ai suflu, după ore și ore în șir în zona rosie cu costumul PPE. Cum treci prin sălile de nașteri și vezi cum se degradează starea mamei și a fătului și intri în urgență să scoți un prematur pentru ca să dai o șansă ambilor.

Cum între timp, în afara de ceea ce ai internat deja, vin simultan 2-3 urgențe obstetricale COVID și nu știi cu care să intri mai repede în sala de operație. Cum în timpul operației colegul mai tânăr, "mâna a doua", îți spune "amețesc, mi-e greață, se învârte pământul cu mine, puteți să deschideți un pic geamul? Simt că îmi pierd cunoștința". Cum nu îți permiți să simți că și ție îți e rău”, a scris dr. Manuela Predilă pe pagina ei de Facevook.

În ATI sunt paciente în formă critică, oxigenul vâjâie la fluxuri imense. S-a terminat Rendesivirul și medicul trebuie să decidă cui dă ultima doză. „Leoarcă și fără suflare, intri 5 minute sub duș și sari că sună telefonul - garda, sala de nașteri, sala de operații... Vezi cum se ivesc zorii și nimeni din gardă nu a pus geană pe geană de 24 de ore. Predai o garda la fel de plina ca a ta, într un flux care pare că nu se mai termină. Ajungi acasă și cazi lat fără să mai știi dacă e zi sau noapte. Iar când te dezmeticești și încerci să scrii ce simți, îți curg lacrimile pur și simplu, izvor... Ar merita să trăim fiecare un pic din ceea ce trăiește celălalt. Cu siguranță atunci ne-am înțelege mai bine unii pe alții. Și cu siguranță am deveni mai buni”, își încheie medicul povestea.

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
politist rutier local
image
image
image
image
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Marele Zimbabwe
Ibrahim Kalesic vrea să facă parașutism încă 10 ani jpg