Oportunitate de muncă în România: Salariu de 4500 de lei fără diplomă de Bacalaureat

Pentru tinerii care nu au reușit să obțină diploma de Bacalaureat, există totuși oportunități de carieră atractive pe piața muncii din România.

În HoReCa salariile sunt mai mari pentru cei fără Bac / foto: Pixabay
În HoReCa salariile sunt mai mari pentru cei fără Bac / foto: Pixabay

Un loc de muncă plătit cu 4500 de lei pe lună poate fi un vis împlinit pentru cei aflați la început de drum. Această ofertă este accesibilă chiar și celor care nu au finalizat cu succes examenul de Bacalaureat.

Care sunt cele mai bine plătite joburi pentru tinerii fără diplomă de Bacalaureat

Deși rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an au fost cele mai slabe din ultimii șapte ani, rata de promovare fiind extrem de scăzută, tinerii care nu au trecut examenul nu trebuie să își piardă speranța.

Există numeroase opțiuni pe piața muncii pentru cei fără diplomă de BAC. Domenii precum HoReCa oferă posturi bine plătite, unde salariile pot ajunge chiar la 4500 de lei pe lună.

Mulți tineri au recunoscut că nu au învățat suficient pentru examen sau că pur și simplu nu au fost motivați.

Cu toate acestea, mulți dintre aceștia s-au angajat deja, găsind joburi care nu necesită studii superioare. În special în domeniul HoReCa și retail, există peste 10.000 de locuri de muncă disponibile, în posturi precum barmani, ospătari și lucrători comerciali.

Salariile în aceste sectoare pornesc de la 3500 de lei și pot crește rapid, în funcție de experiență și performanță, ajungând la 4500 de lei pe lună.

Alternative educaționale și profesionale pentru un viitor stabil

Pentru tinerii care își doresc să se specializeze într-un domeniu, există opțiunea de a urma cursuri la școli profesionale.

După finalizarea acestor cursuri, aceștia pot obține calificări ca mecanici, asistenți medicali sau frizeri, domenii în care salariile pot depăși 4000 de lei lunar odată cu acumularea de experiență.

Ana Călugăru, director de comunicare al unei platforme de recrutare, a explicat că majoritatea acestor joburi implică muncă fizică și prezența la locul de muncă, chiar dacă unii candidați ar prefera să lucreze de acasă.

Cu toate acestea, pentru posturi precum manipulant marfă, barman sau lucrător comercial, salariile oferite sunt competitive, chiar și fără diplomă de Bacalaureat.

Așadar, tinerii fără diplomă de BAC nu sunt lipsiți de oportunități. Cu determinare și o alegere potrivită, aceștia pot găsi joburi bine plătite și pot construi un viitor stabil pe piața muncii din România, potrivit observatornews.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net