Această artistă face animale din lână, care par vii! Imagini inedite

Agnese Davies (38 de ani) este o artistă  autodidactă din Letonia, ale cărei creații au devenit virale în ultimul an. Ea a învățat să facă animale din lână, în anul 2018. Ceea ce a pornit ca un hobby, a devenit acum un job cu normă întreagă. 

Colaj Agnese Davies și un tabloi cu o pisică din lână, făcută de ea
Agnese Davies realizează inclusiv portrete 3D cu pisici (Foto: Instagram)

Agnese Davies iubește natura și animalele

Mai mult, Agnese Davies organizează, contra cost, cursuri în care îi învață pe oameni cum să facă animale din lână. Ea și-a și-a perfecționat abilitățile exersând și experimentând cu sârmă, lână, ceară și alte materiale naturale. A iubit natura și animalele încă de când era copil, fiind crescută în gospodăria bunicii ei din Letonia, unde era înconjurată de pajiști naturale cu flori și animale sălbatice și de un râu.

Șoricel din lână realizate de Agnese Davies
Acest șoricel pare real, dar este tot din lână (Foto: Instagram)

Ea și-a dorit mereu să creeze animale realiste, 3D, dar știa doar să coasă, să tricoteze și să croșeteze. În 2018 a descoperit împâslirea și și-a îndeplinit în sfârșit visul din copilărie.

Agnese Davies poate realiza o serie de animale realiste, printre care pisici, vulpi, maimuțe sau șoareci. Cea mai cunoscută opera a sa este „Primate Negotiatios”, care înfățișază un macac stând pe o cracă. Această creație a fost vândută pentru aproximativ 2.000 de dolari.

A fost inspirată să creeze această sculptură realistă din lână a macacului cu coadă lungă datorită admirației sale față de aceste primate inteligente. Ea s-a declarat impresionată de adaptarea lor la conviețuirea cu oamenii. În orașe precum Bali, macacii fură bunurile turiștilor neatenți și le cer mâncare în schimbul înapoierii lor.

Petrece chiar și zile întregi pentru realizarea unui animal din lână

Agnese folosește materiale naturale și atent selecționate, precum lâna britanică pură, sârmă de oțel pentru armătură, sticlă pentru ochi, păr de cal pentru mustăți și argilă sau ceară pentru nas și gheare.

O creație din lână durează multe ore, chiar și zile, deoarece presupune pregătirea armăturii de sârmă, studierea creaturii alese și modelarea lânii cu un ac fin în proporțiile corecte.  În 2023, Agnese a fost finalistă la competiția anuală de artă Broadway Arts Festival. Ea a câștigat premiul I la competiția anuală de artă mixtă Ross on Wye. Agnes este și membră a TWASI – The Wildlife Art Society International.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net