Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele

Ultima actualizare:

Un număr însemnat de români poate spune că are acasă măcar un singur animal de companie, iar cele mai comune alegeri din țara noastră sunt câinii și pisicile. Ei bine, atunci când vin vorba despre acestea din urmă, un amănunt pe care nu multă lume îl știe este că pot detecta și vindeca mai multe boli!

Mulți români au acasă pisici / foto: Pixabay
Mulți români au acasă pisici / foto: Pixabay

Deși poate că mulți dintre noi pot fi surprinși să audă un astfel de lucru, se pare că mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au arătat faptul că felinele noastre nu sunt doar simple animale de companie! Acestea ar avea abilitatea de a detecta unele boli de care suferă stăpânii lor și chiar pot ajuta la tratarea acestora!

De exemplu, se pare că pisica voastră ar putea fi un medic cardiolog destul de bun, deoarece aceasta poate vindeca anumite boli de inimă! Mai precis, experții și-au dat seama că prezența unei pisici lângă noi poate ajuta la combaterea stresului, cât și a anxietății! Astfel, sistemul nostru cardiovascular va fi mai protejat, iar tensiunea arterială va scădea.

Karen Allen, un psiholog de la Universitatea din New York, scrie într-un studiu că proprietarii de pisici ar avea doar foarte puține creșteri de tensiune, în situații de stres.

Pisicile pot preveni alergiile

În plus, se pare că pisicile noastre ne pot ajuta și sănătatea pishică. Potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie, se pare că 87% dintre respondenți au mărturisit că au impresia că ar avea o stare generală mult mai bună, de când au pisici. Iar 76% dintre aceștia au mai spus că pisicile îi ajută să gestioneze stresul din timpul zilei.

Deși poate că vom fi surprinși să auzim acest lucru, animalele de companie pot fi de ajutor împotriva alergiilor! Dacă creștem înconjurați de pisici, sau căței, riscul de a dezvolta astm, febra fânului sau diverse eczeme este mult mai redus. 

Motivul ar fi faptul că pisicile ar purta unii microbi care stimulează sistemul imunitar uman, iar riscul de a dezvolta alergii devine mai mic.

Torsul pisicilor ajută la vindecarea oaselor, a tendoanelor şi a muşchilor

În final, torsul pisicilor poate fi de ajutor și la sănătatea oaselor, tendoanelor și a mușchilor! Torsul acestora are o frecvenţă între 20 şi 140 de HZ, iar unele studii au demonstrat că frecvenţele din gama 18-25 HZ au un efect benefic asupra mobilităţii articulaţiilor, după ce am suferit un accident!

Acest sunet atât de recomfortant este asociat cu o metodă terapeutică de vindecare a oaselor, cât şi a muşchilor, la oameni!

Iar un studiu din Statele Unite, la care au participat 7.000 de oameni, a arătat că vizionarea de videoclipuri cu pisici ne poate ajuta să avem emoții mai pozitive!

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net