Cea mai performantă secţie de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi a fost inaugurată azi la Spitalul «Marie Curie»
De astăzi, Spitalul "Marie Curie" din Capitală are o nouă secţie de Terapie intensivă pentru nou-născuţi. Faţă de secţia veche, care avea o capacitate de 11 paturi şi o suprafaţă de 190 metri pătraţi, corpul de clădire care găzduieşte acum noua secţie are patru niveluri, o capacitate de 27 de paturi si o suprafaţă totală de 1.600 de metri pătraţi.
„Secţia de Terapie intensivă nou-născuţi are în continuare cele mai bune rezultate şi cea mai mică rată de mortalitate neo-natală din ţară, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Înainte, reuşeam să tratăm, anual, aproximativ 200 de nou-născuţi sau copii născuţi prematur cu boli, malformaţii sau traumatisme diverse. Însă, din cauza lipsei de spaţiu, eram nevoiţi să refuzăm tot atâţia copii de la internare, ceea ce pentru mulţi însemna lipsa unei şanse la viaţă. Este cea mai modernă secţie din Sud-Estul Europei şi sunt foarte mândru de această realizare, unică în România", a declarat dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei.
Secţia dispune acum de încăperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare şi monitorizare individuală, spaţii speciale pentru părinţi, dar şi de un spaţiu de training, spaţii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinţilor, precum şi săli de consultaţie.
Fiecare pacient dispune de o încăpere individuală
Special pentru noua Secţie de Neo-natologie, Vodafone România a dezvoltat o soluţie de telemedicină care permite transmiterea de imagini video şi parametri medicali, în timp real, pentru urmărirea semnelor vitale ale pacienţilor. Implementată pe noua tehnologie 4G, soluţia este o premieră tehnologică în România şi permite accesul facil şi securizat la datele medicale, de la distanţă.
Astfel, medicii din secţie vor avea posibilitatea să observe de la distanţă starea pacienţilor. Imaginile vor putea fi urmărite în detaliu, întrucât camerele video folosite măresc imaginea de 12 ori. Pacienţii vor putea fi văzuţi şi monitorizaţi de oriunde există o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video excepţională, chiar şi de către medicii din alte ţări.
„Noua secţie de la Marie Curie a fost concepută după modelul secţiei omoloage de la Spitalul Universitar din Iowa City, considerată actualmente unul dintre cele mai bune centre din lume. Construcţia a durat 16 luni şi a presupus un buget total de peste 2,165 de milioane de euro", a declarat Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei "Inima Copiilor".