Învăţătoarea şpăgară, înglodată în datorii

Ultima actualizare:
Dana Blîndu este  învăţătoare la o  şcoală de stat şi  are un after-school
Dana Blîndu este învăţătoare la o şcoală de stat şi are un after-school

Dana Blîndu, învăţătoarea de la Şcoala nr. 10 din Capitală care le-a cerut părinţilor bani pentru cadourile de Sărbători, a pierdut 70.000 €. Şi asta, după ce after-school-ul pe care îl conduce a intrat în insolvenţă.

Cadourile oferite de părinţi profesorilor, de Sărbători, e o practică întâlnită, fără excepţie, în toate şcolile din România. Aşadar, cum bine ştiţi, părinţii se organizează de fiecare dată, înainte de Crăciun, de Paşte, de 1 şi 8 martie, dar şi la sfârşitul anului şcolar, şi pun mână de la mână pentru cadourile profesorilor.

Din păcate, acceptăm cu toţii această practică şi, cu siguranţă, au acceptat de multe ori şi părinţii elevilor din clasa învăţătoarei Dana Blîndu, de la Şcoala nr. 10 din Capitală.

De altfel, din filmul care a circulat în ultima perioadă pe internet, reiese clar că părinţii dăduseră deja 200 de lei pentru cadouri. "Doamna", însă, n-a fost mulţumită de suma strânsă. Era prea puţin pentru două directoare, secretară, doamna de la laborator, bibliotecară, medic, femeile de serviciu şi bodyguarzi.

Dana Blîndu predă la Şcoala nr. 10

Dana Blîndu este  învăţătoare la o  şcoală de stat şi  are un after-school
Dana Blîndu este învăţătoare la o şcoală de stat şi are un after-school

"Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de Sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la patru oameni. Şi am întrebat cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?", le-a reproşat Dana Blîndu părinţilor, care îi spuseseră că nu pot să dea mai mulţi bani. Nu numai că le cere bani, adică şpagă, dar îi cere cu tupeu şi nesimţire, jignindu-i pe părinţi: "Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ! Ce v-am cerut, fratele meu?" Să fie, oare, disperarea "doamnei" rezultatul faptului că, în 2010, a pierdut 70.000 de euro cu afacerea sa privată, un after-school cu două sedii, unul în Pipera, altul în Băneasa?

Acesta este sediul din Pipera al after-school-ului


    Dana Blîndu este  învăţătoare la o  şcoală de stat şi  are un after-school
Dana Blîndu este învăţătoare la o şcoală de stat şi are un after-school

Potrivit wowbiz.ro, Dana Blîndu ar fi intrat şi în insolvenţă din cauza datoriilor pe care le-a acumultat after-school-ul "Şcolar AS" pe care îl conduce, după ce mulţi părinţi şi-au retras copiii de la şcoala privată. Acum, este şi anchetată, pentru că a cerut şpagă şi, sperăm, ca autorităţile din Educaţie să facă ceea ce toţi părinţii aşteaptă: s-o excludă din învăţământ.

Pentru 2014, Ministerul Educaţiei a pregătit o serie de schimbări în sistemul de învăţământ. Cele mai importante noutăţi pentru elevi sunt:

- evaluări naţionale în clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a; - materii noi în programa şcolară;- scăderea mediei de admitere la liceu.

Nici profesorii nu au scăpat de ochiul vigilent al oficialilor de la minister:

- dascălii care îşi jignesc elevii vor primi amenzi usturătoare. Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise prin lege în mediul şcolar, profesorii, dar şi personalul administrativ şi auxiliar putând fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei pentru tratament degradant în şcoală. - Profesorii nu vor fi amendaţi doar pentru că au insultat o singură dată un copil, o astfel de sancţiune impunându-se atunci când se constată că astfel de acţiuni afectează psihologic minorul, îi afectează rezultatele şcolare sau comportamentul în cadrul familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net