Uite cum îţi cureţi maşina de gheaţă şi zăpadă

Ultima actualizare:

    Dacă nu îndepărtezi zăpada şi gheaţa cu grijă, vei zgâria vopseaua sau vei deteriora caroseria
Dacă nu îndepărtezi zăpada şi gheaţa cu grijă, vei zgâria vopseaua sau vei deteriora caroseria

Ninsorile abundente care au căzut zilele trecute ţi-au îngropat maşina sub zăpadă, iar acum, în locul unde ţi-ai parcat autoturismul, nu vezi decât un uriaş morman alb. Uite cum să cureţi corect zapada şi gheaţa!

Foloseşte un făraş de plasticMajoritatea celor care au ieşit deja să-şi deszăpezească maşinile folosesc pentru îndepărtarea zăpezii un făraş de plastic. Însă dacă nu eşti atent, s-ar putea să zgârii vopseaua sau chiar să deteriorezi caroseria. Este recomandat să foloseşti făraşul doar când stratul de zăpadă este mare.

Curăţă cu o perie moaleAi îndepărtat zăpada până când aceasta a ajuns ­într-un strat foarte subţire. Ţi-e teamă să mai foloseşti făraşul pentru că ai putea lovi cu el, din greşeală, maşina. Acum este cazul să te foloseşti de o măturică sau de o perie cu peri moi. Curăţă plăcuţa de înmatriculare, farurile, oglinzile, curăţă parbrizul, geamurile şi luneta.

Cumpără spray pentru dezgheţZăpada este curăţată, dar acum eşti pus în faţa unei noi provocări. Stratul de gheaţă acoperă maşina aproape în întregime! Dacă portierele nu se deschid, înseamnă că au îngheţat chederele aşa că nu te apuca să tragi de ele. Dacă stratul de gheaţă este gros, foloseşte un spray pentru dezgheţ. Aplică din abundenţă pe toate componentele din cauciuc sau plastic ale maşinii. Şi parbrizul, luneta, geamurile şi yalele se curăţă de pojghiţa de gheaţă folosind tot produse pentru dezgheţ. Trebuie să ştii că spray-urile antiîngheţ sunt eficiente doar pentru stratul subţire de gheaţă. Acestea sunt recomandate doar în cazul în care parbrizul, luneta şi geamurile sunt acoperite de o pojghiţă foarte fină de gheaţă, de până la 2 milimetri. Dacă stratul este mai gros, aceste soluţii sunt ineficiente.

Foloseşte sare de bucătărie sau spirtDacă stratul de gheaţă depus pe parbriz, geamuri şi lunetă este foarte gros nu încerca să foloseşti racleta. Aruncă o mână de sare grunjoasă, iar stratul de gheaţă se va topi în câteva minute. O variantă mai rapidă este lichidul de parbriz amestecat cu spirt. Toarnă lichidul pe parbriz şi îndepărtează pojghiţa cu ajutorul racletei. Evită să foloseşti lichide fierbinţi sau calde. Geamurile se pot sparge din cauza şocului termic.

Zăpada îngheţată deformează plafonulCaroseria se poate deforma doar în cazul în care într-un anumit loc apasă o greutate mai mare decât în alte zone. Cu alte cuvinte, zăpada trebuie să fie îngheţată pentru a cântări mai mult şi dispusă neuniform. Stratul de gheaţă depus pe maşină afectează lacul pentru vopsea. În timp, acesta se va crăpa şi se va exfolia. Astfel, va fi afectată şi vopseaua care va deveni mată.

Maşinile care sunt parcate la stradă sunt cele mai afectate de zăpadă şi gheaţă sunt şi cele mai avariate. Utilajele folosite de drumari pentru deszăpezire aruncă gheaţă, zăpadă amestecată cu pietricele, bucăţi mici de asfalt, nisip şi alte impurităţi peste maşinile parcate. Este recomandat să îţi iei cât mai repede maşina de lângă drum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Depresie jpg
iasi oras romania jpg
image png
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
George Simion și paraclisul   în fundal   al nunții sale de la Măciuca Vâlcea Foto captură video jpg
Satul Criscior si centrul minier Barza Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Parcul arheologic Pompeii (foto: Pixabay)
5465654 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net