10 greşeli pe care le faci când foloseşti telefonul mobil

Ultima actualizare:

    Telefonul rămâne deschis tot timpul
Telefonul rămâne deschis tot timpul

Un telefon mobil deştept este un telefon destul de scump, iar fiecare posesor încearcă să-l folosească cu o cât mai mare atenţie şi grijă. Cu toate acestea, fără să ne dăm seama, îl folosim incorect iar, în timp, acest lucru duce la deteriorarea bateriei sau a calculatorului. Jurnaliştii de la Huffington Post ne spun care sunt 10 dintre cele mai întâlnite greşeli pe care le facem.

Telefonul rămâne deschis tot timpul

Telefoanele ar trebui să fie închise periodic, altfel bateria se va consuma mai repede decât în mod normal. Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp, bateria este solicitată şi îşi pierde proprietăţile. Cei mai mulţi posesori de smartphone-uri folosesc telefoanele pe post de alarmă, aşa că acestea rămân pornite non-stop.

Bluetooth-ul şi WiFi-ul sunt pornite permanent

Când sunt deschise şi nu sunt folosite, aceste opţiuni nu fac decât să irosească energia stocată în baterie. Cel mai probabil, atunci când mergi pe stradă nu ai nevoie de Bluetooth şi WiFi. Aşa că este recomandat să le închizi, urmând să le porneşti doar când folosirea lor este necesară.

Foloseşti smartphone-ul la temperaturi extreme

Telefoanele inteligente nu sunt făcute să fie folosite la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, aşa că utilizarea lor atunci când temperatura scade sub 0°C sau depăşeşete 35°C nu este indicată. În astfel de condiţii, telefoanele sunt suprasolicitate şi bateria se consumă mult mai repede.

Laşi telefonul în priză toată noaptea

Punerea telefonului la încărcat pe timp de noapte pare a fi cea mai convenabilă soluţie, dar nu este cea mai indicată. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să consume mai mult decât ar trebui. Încarcă telefonul în timpul zilei şi scoate-l din priză după ce bateria ajunge la 100%.

Foloseşti încărcătoare care nu sunt originale

Încărcătoarele originale sunt scumpe, dar merită investiţia, spun specialiştii. Încărcătoarele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor şi, în unele cazuri, pot provoca chiar explozii sau incendii. Dacă ai achiziţionat deja un produs care nu este original, există o soluţie: mulţi producători oferă o reducere la un încărcător original în schimbul unuia contrafăcut predat.

Foloseşti aplicaţii care consumă bateria

Există aplicaţii pe care le foloseşti frecvent şi care îţi consumă bateria în timp record. Acestea sunt Camera360 Ultimate, Microsoft Outlook.com, aplicaţiile Tv şi de filme, Viki, Zello PPT, Temple Run 2, Fruit Ninja, Candy Crash, Racing Moto, Imo free video calls and text.

Nu foloseşti o parolă pentru telefonul tău

Dacă nu foloseşti o parolă pentru smartphone-ul tău, atunci, în cazul în care îţi vei pierde mobilul sau ţi se va fura, hoţul va avea acces la toate informaţiile tale: fotografii, mesaje, conturi de social media etc.

Nu cureţi frecvent ecranul

Ecranul telefonului acumulează, în timp, microbi şi bacterii. Lipindu-l de obraz şi ureche nu faci altceva decât să te infestezi cu acestea şi să te expui afecţiunilor dermatologice. Pe piaţă găseşti o mulţime de produse special destinate curăţării ecranului.

Nu foloseşti husa de protecţie

Este indicat ca odată ce ai cumpărat telefonul, să aplici o folie care să protejeze ecranul de zgârieturi. De asemenea, cumpără şi o husă care să îl protejeze de lovituri, şocuri şi chiar umiditate.

Ţii telefonul în baie, când faci duş

Este normal să purtăm telefonul cu noi tot timpul, însă nu este cazul să-l luăm în baie când facem duş. Iar asta pentru că umiditatea şi aburii care se formează pot duce la defectarea mobilului tău. La fel se poate întâmpla şi dacă îl ţinem în bucătărie în timp ce gătim cu geamul închis.

iPhone 6 va avea ecran aproape indestructibil

Cea mai nouă informaţie care circulă pe internet despre viitorul smartphone de la Apple, iPhone 6, este aceea că va avea un ecran din safir, aproape indestructibil, transmite yoda.ro.

Telefoanele pe care Apple le va lansa anul acesta vor include ecrane din safir, scriu cei de la 9to5Mac. Aceştia au intrat în posesia unor documente aparţinând companiei GT Advanced Technologies.

Apple a încheiat un parteneriat anul trecut cu aceeastă companie legat de fabricarea de componente din safir. Conform documentelor, GT Advanced a comandat mai multe maşini necesare la fabricarea de ecrane din safir pentru dispozitive mobile. Ele vor fi capabile să fabrice 116 milioane de ecrane de 5 inch pe an, însă echipamentele adiţionale, care vor fi achiziţionate, vor dubla capacitatea de producţie.

Apple foloseşte în prezent cristale de safir pentru lentila camerei foto şi pentru senzorul de amprente Touch ID. Safirul este unul dintre cele mai dure materiale şi asigură protecţie excelentă împotriva zgârieturilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
foto1 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
dughin  jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
Cetatea dacică Piatra Roșie  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (38) jpg
sosoasca  jpg
depozite bancare unde castigi cei mai multi bani in septembrie jpg
greva metrou jpeg
conturi inchise georgescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net