Orașul din Europa considerat „un loc românesc sub acoperire". Se află în topul celor mai vizitate și este la o aruncătură de băț de București

Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai pitorești orașe din Bulgaria și se află pe lista multor turiști români. Mulți îl numesc "un loc românesc care se află sub acoperire", și asta pentru că limba română se aude peste tot. Aproape la fel de frecvent cum se vorbește bulgara, scrie adevărul.ro

Veliko Târnovo, orașul din Bulgaria Foto: Facebook
Veliko Târnovo, orașul din Bulgaria Foto: Facebook

Veliko Târnovo, printre cele mai vizitate orașe din Europa de Est

Dacă ți-ai propus să pleci într-un city break la început de primăvară și nu vrei să zbori cu avionul îți recomandăm să vizitezi Veliko Târnovo. Situat în inima Bulgariei, într-una dintre cele mai pitorești zone de la sud de Dunăre, acest oraș reprezintă o destinație foarte frumoasă și populară pentru turiștii din România, dovadă fiind și faptul că a fost inclus nu demult în clasamentul cu cele mai vizitate orașe din Europa de Est.

Cunoscut drept fosta capitală a celei de-a Doua Imperii Bulgare, Veliko Târnovo este un oraș fermecător, care atrage turiști nu doar de pe Bătrânul Continent, ci din întreaga lume. Principalele sale atuuri sunt bogăția sa culturală, istoria bogată și interesantă, precum și patrimoniul arhitectural remarcabil. 

Veliko Târnovo, „Orașul Țarilor”

Istoria acestei zone este una foarte bogată, fiind descoperite dovezi care datează dinaintea Erei Bronzului. Primele așezări din ceea ce azi este Districtul Veliko Târnovo au fost locuite de traci. Orașul a fost fondat în urmă cu aproximativ 500 de ani și este situat pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Momina Krepost, fiind străbătut de râul Yantra.

Fostele reședințe ale țarilor și ale patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar se află pe dealul Țareveț. De aceea, Veliko Târnovo a fost supranumit „Orașul Țarilor”, relatează site-ul Rolandia.eu. Veliko Târnovo a fost declarat capitala celui de-al doilea Imperiu Bulgar în 1185, după ce frații aristocrați Ivan și Theodor-Peter Assen s-au lupta timp de doi ani cu Imperiul Bizantin. În acea perioadă orașul se numea Turnovgrad.

În timpul dinastiei Assen, Turnovgrad s-a dezvoltat rapid, însă, asemenea restulului zonei Balcanice, și orașul bulgar a ajuns, în anul 1393, sub ocupația Imperiului Otoman. Bulgaria a fost eliberată în 1878, iar Turnovgrad a devenit capitala noului stat independent. În 1880, capitala a fost mutată la Sofia, iar Turnovgrad a primit actuala denumire de Veliko Târnovo în 1966.

Vizitează cetatea Tsaravets

Cetatea Tsaravets, unul dintre multele castele din Bulgaria, a fost construită pe unul dintre cele trei dealuri din Veliko Tarnovo. A servit drept casă pentru mulți dintre țari de-a lungul secolelor. Din 1185 până în 1393, a fost sediul principal al puterii Bulgariei și a fost casa Palatului Regal.

Astăzi, cetatea este puțin degradată. Dar ruinele încă au rămas și oferă o perspectivă asupra vieții regalității bulgare din secolele trecute. Cetatea este masivă, compusă din mii de metri de ziduri din piatră. Acoperă o suprafață totală de peste 50.000 de metri pătrați.

Admiră picturile din interioul Catedralei Patriarhale

Catedrala Patriarhală se află în vârful cetății Tsaravets. Este una dintre cele mai ciudate biserici, cu lucrări de artă religioasă extrem de neobișnuite în interior. În timp ce exteriorul bisericii este tradițional, realizat în stil bizantin cu un exterior tradițional din piatră, interiorul este pur și simplu ciudat.

Poți să faci un tur gratuit pe jos 

Există un tur gratuit în Veliko Tarnovo. Întâlnirea are loc la ora 11:00 în fața Centrului de Informare Turistică. Acesta acoperă orașul vechi, așa că vei afla despre stilul arhitectural unic din Veliko Tarnovo, monumente și repere importante din oraș și o mulțime de fapte istorice interesante.

Podul Stambolov 

Podul Stambolov este podul care străbate râul Yantra. Te va aduce într-un punct în care poți realiza fotografiile emblematice cu Veliko Tarnovo pe care le-ai văzut în foarte multe postări de pe Instagram cu siguranță.

Construit în 1892, podul este din oțel și beton și a fost unul dintre primele poduri de oțel construite în Balcani. Mergi pe pod până la monumentul lui Asen, admiră priveliștile, apoi alege o cafeneaua din apropiere ca să te poți bucura de priveliște.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net