Orașul din România care rivalizează cu Bucureștiul. Traiul e de 3 ori mai ieftin și la fel și locuințele

Tot mai multe persoane aleg să se stabilească în orașe mai liniștite, aflate în apropierea Bucureștiului, unde costurile de trai sunt considerabil mai reduse. Unul dintre orașele preferate de cei care caută astfel de avantaje este situat în județul Călărași.

Imagine din centrul orașului Oltenița / foto: Wikipedia
Imagine din centrul orașului Oltenița / foto: Wikipedia

Este vorba despre Oltenița, un oraș cu o populație de 22.624 de locuitori, conform estimărilor din 2021.

Acesta reprezintă al doilea cel mai important centru urban din județ, după reședința de județ, și beneficiază de un port la Dunăre, ceea ce îi conferă o importanță strategică.

Unde se află orașul Oltenița

Orașul Oltenița se află la capătul drumului național DN4, care asigură legătura directă cu Bucureștiul, fiind conectat, de asemenea, printr-o rețea de cale ferată ce facilitează transportul spre Capitală.

Amplasat în Lunca Dunării, la kilometrul 430, în apropierea vărsării râului Argeș, Oltenița deține un port fluvial semnificativ, cu o activitate economică diversificată.

Pe lângă funcția sa de port, orașul a dezvoltat și un sector industrial, incluzând construcția și reparația de motonave, remorchere, vase fluviale pentru transportul de persoane, precum și șlepuri.

Tot aici există o turnătorie și o fabrică de mobilă. De menționat este și Șantierul Naval Oltenița, care a fost activ până în 2006, când a intrat în faliment.

Ca urmare a dezvoltării socio-economice, în 1997, autoritățile locale au propus ridicarea orașului Oltenița la rangul de municipiu, acest statut fiind obținut oficial pe 22 octombrie 1997.

Oltenița oferă și câteva obiective turistice și de agrement pentru locuitori și vizitatori. Printre acestea se numără Muzeul “Civilizației Gumelnița”, Castelul de Apă, Parcul Central, Biserica “Eroilor” cu hramul “Înălțarea Domnului”, și Monumentul eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Cât costă un apartament în Oltenița 

În ceea ce privește locuințele, Oltenița este atractivă pentru cei care caută prețuri accesibile. De exemplu, un apartament decomandat cu 3 camere, complet mobilat și utilat, cu o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, poate fi achiziționat cu 57.000 de euro.

În schimb, un apartament cu 2 camere, renovat și mobilat complet, are un preț de 51.000 de euro.

Cei care doresc să se mute aici vor găsi și oportunități de angajare. O companie locală recrutează un șef de secție pentru reciclarea deșeurilor din plastic, oferind un salariu net de 6.000 de lei pe lună.

În plus, în oraș există și posturi vacante în domeniul vânzărilor și Customer Service, unde salariile variază între 4.500 și 5.500 de lei net lunar.

Locuitorii din Oltenița au la dispoziție numeroase magazine și supermarketuri ale marilor retaileri, unde își pot face cumpărăturile zilnice, contribuind astfel la un trai confortabil și accesibil în acest oraș, potrivit Fanatik. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
africa de sud acoperita de zapada jpg
image png
carte pixabay jpg
ossobuco alla milanese  jpg
bataia pantelimon sambata jpg
mormant imparat china jpg
rothau restaurant winstub les petits plats de mamama jpg
easter 2197043 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net