Orașul din România unde anunţurile la chirii seamănă cu cele de la matrimoniale: „Îmi place să ies din zona mea de confort”

Ultima actualizare:

Apropierea deschiderii anului universitar şi insuficienţa locurilor de cazare în cămin înseamnă startul goanei după un loc în chirie. După cum informează adevarul.ro, preţurile foarte mari cerute de proprietarii din Cluj-Napoca au dus la apariţia unor anunţuri prin care studenţii îşi caută colegi de apartament. Unele seamănă cu cele matrimoniale.

Studenţii vor trebui  să convieţuiască  tot anul împreună. FOTO: Shutterstock
Studenţii vor trebui să convieţuiască tot anul împreună. FOTO: Shutterstock

De exemplu, Arina le spune viitorilor colegi de apartament că activitatea ei principală este „cafelirea”: „Bună!! Sunt Arina, am 21 de ani, studentă în anul 3 la Media Digitală. Caut o cameră într-un apartament. Sunt o persoană sociabilă, îmi place să stau la o poveste/o ţigară. Cafelirea este activitatea mea preferată, de aceea vin în dotare cu un aparat de cafea cu boabe. Sunt şi destul de liniştită. Bugetul este până în 200 de euro. Dacă rezonaţi cu mine şi vreţi să aveţi parte de o colegă cu dichis contactaţi-mă”.

Anunţul este însoţit de poză cu domnişoara suită pe blatul de la bucătărie şi purtând o cordeluţă cu urechi de iepure. Anunţul a provocat multe reacţii pozitive. „Pentru tine m-aş muta la Cluj”, i-a răspuns Luiza. Gabriel i-a făcut un compliment: „Ce de gaşcă pari”. Concluzia a tras-o Alexandru: „Cauţi apartament găseşti iubit la ce comentarii îs”.

Conform portalului imobiliare.ro, preţurile în Cluj-Napoca sunt printre cele mai mari din ţară, la concurenţă cu Bucureştiul. Astfel, pentru o garsonieră se cer 320 de euro, pentru două camere 500 de euro, iar pentru trei camere 600 de euro. La Bucureşti, preţurile sunt similare: o cameră - 310 euro; două camere – 480 de euro şi trei camere - 650 de euro. 

Un alt anunţ sună cam aşa: „Cameră disponibilă pentru o fată. Noi suntem un cuplu tânăr (eu studentă, el IT-ist), fumători (dar fumăm pe balcon), iubitori de distracţie (deci vii într-un loc cu vibe bun), eu nu mă pricep prea bine la gătit (dar amândouă împreună nu vom arde toate cratiţele) şi te aşteptăm să ne cunoşti”.

„Sunt o fire foarte deschisă”

Un alt tânăr student îşi informează potenţialii colegi de cameră că „îi place să iasă din zona de confort”. „Bună sunt Busu şi am 18 ani, caut coleg/ă de apartament. Căutam apartamentul împreună. Sunt anul I la Economie şi afaceri internaţionale UBB. Sunt o fire foarte deschisă, îmi place să ies din zona mea de confort pentru a încerca lucruri noi, ordonat şi mereu punctual. Dacă te interesează, dă-mi mesaj în privat!”. Evident, anunţul e însoţit şi de o poză cu autorul. 

Pe o asemenea criză, nu puteau lipsi din astfel de anunţuri pozele cu pisici, unul dintre ele fiind „campionul” categoriei: „Meow-wow! Sunt Pixel, motan cuminte în vârstă de 8 ani şi-mi caut o nouă locuinţă în zona Calea Turzii, Zorilor, Buna Ziua / eventual Grigorescu. «Stăpâna» e dispusă să plătească 430 - 450 euro şi, adiţional, contravaloarea oricărei eventuale daune produse în apartament (până acum nu a fost cazul). Am auzit că ar vrea ca noua noastră locuinţă să aibă CT proprie şi un pat, nu canapea. Să nu fie la parter. Aşteptăm cu interes ofertele”. Anunţul este însoţit de o poză cu un motan roşcat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net