Orașul din România unde Tesla va deschide o fabrică. Vor fi disponibile câteva sute de locuri de muncă

Ultima actualizare:

Tesla Energy Storage, o ramură a grupului ceh TESLA, a făcut publice planurile de a construi o fabrică de baterii într-un oraș din România.

Pentru început vor fi 200 de locuri de muncă / foto: debraila.ro
Pentru început vor fi 200 de locuri de muncă / foto: debraila.ro

Această uzină va produce baterii destinate atât utilizării rezidențiale, cât și celor comerciale și industriale, inclusiv pentru vehiculele electrice.

După o analiză atentă, compania a decis să aleagă Zona Liberă din orașul Brăila ca locație pentru noua fabrică, din considerente legate de poziționarea geografică.

„În urma discuțiilor cu autoritățile locale, am remarcat o creștere semnificativă a investițiilor în Brăila. Orașul nu este lipsit de viziunea unei dezvoltări viitoare. Proiecte majore, precum construcția podului de la Brăila care va facilita legătura cu Dobrogea și dezvoltarea drumului expres Brăila – Galați, precum și investițiile din zona portuară, demonstrează potențialul acestui oraș”, au subliniat reprezentanții Tesla Energy Storage.

Portul de pe Dunăre a fost esențial în alegerea orașului

Ei au adăugat că avantajul competitiv major al Brăilei este prezența unui port maritim la Dunăre, facilitând transportul materiilor prime și al produselor finite.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat că fabrica va fi una ecologică, neimplicând procese chimice, și că numărul inițial de angajați va fi de 200, cu perspective de a se tripla în viitor.

Compania a anunțat că deja a început căutarea unui director pentru noua fabrică din Brăila, contribuind la obiectivul de a genera venituri de un miliard de euro la această unitate de producție, conform informațiilor economica.net.

Context

Grupul ceh Tesla a pătruns pe piața din România prin înființarea companiei Tesla Energy Storage în luna mai a anului 2022, conform anunțului exclusiv făcut de Economica.net la acea vreme.

Tesla Energy Storage a fost înregistrată la Registrul Comerțului la data de 18 mai 2022 și operează în sectorul producției de acumulatori și baterii. Compania este deținută în proporție de 75% de către Tesla Global SE din Cehia și în proporție de 25% de către Marijnen Johannes Antonie Marinus.

Conform informațiilor obținute de la Ministerul Finanțelor de către Economica.net, investiția totală planificată de Tesla în România prin intermediul companiei Tesla Energy Storage depășește suma de 450 de milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net