Pădurile au devenit zonă de război. Braconierii au tras în silvicultori și polițiști la Suceava

Pădurile României au devenit zone de război. Braconierii nu mai fug atunci când sunt prinși de silvicultori și nu se tem nici când aceștia cheamă în sprijin jandarmii și polițiștii, ba chiar se împușcă parte în parte cu autoritățile. Ultima întâmplare a avut loc luni seara în Suceava, după ce un grup de braconieri a tras la adăpostul nopții zeci de focuri de armă, inclusiv asupra silvicultorilor care speriați au chemat jandarmii și polițiștii.

Braconierii nu se mai tem de armele autorităților care păzesc pădurile
Silvicultorii au primit arme dar braconierii sunt mai bine înarmați: Foto: suceavalive.ro

Evenimentul șocant a avut loc pe raza Ocolului Silvic Marginea, după ce un grup de braconieri a tras la adăpostul nopții zeci de focuri de armă, inclusiv asupra silvicultorilor care speriați au chemat jandarmii și polițiștii. 

Ce spun silvicultorii din Suceava

„Cel mai probabil, braconierii au venit acolo pentru cerbii lopătari, care s-au înmulțit foarte bine în cadrul țarcului. Oamenii din zonă spun că au auzit foarte clar 18 – 20 de focuri de armă. Au tras ca la poligon.”, povestește șeful de ocol, Ionel Rotari citat de monitorulsv.ro.

S-a dat alarma și 15 silvicultori și împreună cu Poliția și Jandarmeria au pornit prin păduri în căutarea braconierilor. Aceștia nu au fost găsiți deși au fost instituite filtre pe raza comunelor Sucevița și Vicovu de Jos, fiind mobilizați toți polițiștii de serviciu din orașele aproapiate, Vicovu de Sus și Câmpulung Moldovenesc plus jandarmii și mascații de la IPJ Suceava

Cum descrie atacul un șef al silvicultorilor

”Eram cu unul dintre silvicultori în telefon când s-a tras asupra lor. S-au apropiat prea mult de braconieri. Probabil că aveau echipamente de termoviziune, că noi nu i-am văzut pe ei, dar ei da. Le-am strigat să se lase jos și să se ferească cum pot până vin jandarmii, dar când au ajuns și au înconjurat zona, nu am mai găsit pe nimeni.

Culmea, în timp ce îi căutam, au apărut alții, cu un jeep, cu o lumină foarte slabă, să nu-i reperezi în noapte. Când au fost somați să oprească, braconierii i-au orbit pe silvicultori cu un proiector puternic și deși s-au tras două focuri de avertisment, au dispărut pe culmi. E aproape incredibil ce s-a întâmplat”, a povestit șeful de ocol de la Marginea conform sursei citate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net