Panică la o școală, în Constanța. Momente de groază pentru elevi și profesori

Ultima actualizare:

Pompierii din Constanța au intervenit vineri dimineața la una dintre cele mai mari școli din municipiu. Un incendiu a izbucnit la un panou electric, iar fumul s-a răspândit în toată clădire, scrie Constanța100%. Elevii și profesorii de la Școala Gheorghe Țițeica s-au autoevacuat de urgență. Un copil de 9 ani și doi profesori au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. 

Sute de elevi au fost evacuați din școală din cauza unui incendiu. Foto: Ziua de Constanța
Sute de elevi au fost evacuați din școală din cauza unui incendiu. Foto: Ziua de Constanța

Aproape 700 de elevi au fost evacuați de urgență, la fel și profesorii care se aflau în școală în momentul izbucnirii incediului.

„S-au autoevacuat 734 de copii și 24 de profesori”, au declarat reprezentanții ISU Constanța, care au sosit la fața locului cu mai multe autospeciale de stingere, o autoscară, o descarcerare, o autospecială pentru victime multiple și două echipaje SMURD.

A fost salvatoare intervenția unui angajat al școlii care a apucat imediat un extinctor și l-a descărcat peste tabloul electric cuprins de flăcări. Fumul gros a învăluit însă clădirea.

”Din ce am înțeles a fost un scurtcircuit la panoul electric. Acolo erau depozitate niște dosare din arhiva școlii. S-a intervnit foarte repede din partea celor din școală. Cei de la ISU au lichidat incendiu”, a spus viceprimarul Cocargeanu, potrivit presei locale.

„La ora 08:28 incendiul a fost lichidat. Au ars materiale depozitate lângă panoul electric. Au fost evacuați 734 elevi si 24 adulți. Un elev in vârstă de 9 ani a fost evaluat medical la fața locului (atac de panică) refuza transportul la UPU Constanța, a fost preluat de mama acestuia. De asemenea, doi adulți au fost asistați de echipajele SMURD si SAJ, cu atac de panică, refuza transportul la UPU Constanța. S-a procedat la ventilarea întregii cladiri.”, au declarat reprezentanții ISU Constanța.

În momentul de fața, ENELUL și ISU au oprit curentul în unitatea școlară. Conducerea școlii a decis ca activitatea școlară să nu fie reluată până nu va fi făcută o evaluare asupra instalației.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net