O școală din Olt a ars ca o torță. Șapte ore s-au luptat pompierii cu flăcările

Șapte ore l-au trebuit pompierilor să stingă incendiul izbucnit la o şcoală gimnazială din Olt, după ce un scurtcircuit la instalația electrică a declanșat focul. 

Foto: ISU Olt
Foto: ISU Olt

Incendiul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, iar astăzi, 96 de elevi din cinci clase de la Școala Gimnazială nr.1 din Rusănești au fost transferați la școala din centrul localității.

„Echipaje din cadrul Gărzii Stoeneşti, Detaşamentului Caracal şi Gărzii Vişina, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni, au intervenit noaptea trecută, în comuna Rusăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Şcoala Gimnazială Nr. 1. La locul evenimentului au acţionat peste 30 de pompieri, militari şi civili, cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, două autospeciale pentru primă intervenţie şi două cisterne cu capacitate de 20.000 de litri.”, a anunțat ISU Olt.  

Scurtcircuit la instalația centralei termice

Potrvit pompierilor, un scurtcircuit la instalaţia centralei termice ar sta la baza incendiului. A ars acoperişul pe 400 metri pătraţi şi s-au deteriorat tavanele pe aproximativ 300 metri pătraţi.

Pentru lichidarea incendiului şi îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acţionat aproximativ şapte ore.   „Totul a fost în regulă ieri, s-a făcut curat de la 12,30 până la 13,30, foc în centrală n-a fost, în priză n-a fost ceva, că n-avem consumatoare... Pur şi simplu, pe la 10,30 seara cineva a sesizat că ieşea fum din acoperiş. Au venit pompierii, dumnealor or să spună cauza“, a declarat pentru „Adevărul“ directorul şcolii, Felician Dan.

În camera centralei totul este intact, a mai spus directorul, flăcările izbucnind la nivelul acoperişului. Cum tavanele erau din rigips, din cauza apei acestea s-au prăbușit. Şcoala abia fusese renovată, vara trecută, atât pe interior, cât și exterior.

„Am salvat în schimb dulapuri, mobilierul şcolar... Am înţeles că avem asigurare la clădire, ceea ce e un lucru bun”, a mai spus directorul Dan.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net