Un apartament din Carei a sărit în aer! 13 oameni au fost răniți

Clipe de coșmar, azi dimineață, în Carei! Un apartament care a sărit în aer a rănit 11 oameni și a distrus mai multe apartamente. Trei dintre victime au fost intubate și duse cu elicopterele SMURD la cele mai apropiate spitale. 

Un apartament a sărit în aer FOTO: buletindecarei.ro
Un apartament a sărit în aer FOTO: buletindecarei.ro

O bubuitură puternică a trezit întreg orașul, la ora 7.25. Explozia a avut loc la etajul 4 al unui bloc din zona central – Piața Avram Iancu. Deflagrația a distrus apartamentele de la etajele patru, trei, doi și unu. Mai mult, au fost afectate și locuințe de la blocurile vecine, respectiv un hotel din apropiere. Suflul exploziei a împrăștiat bucățile de piatră la sute de metri distanță și a avariat, astfel, mai multe mașini din jurul blocului. 

Explozia a fost urmată de un incendiu. Au intervenit imediat 7 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și patru ambulanțe. Puțin după ora 8.00, autoritățile au activat Planul roșu. 11 persoane au fost rănite, dintre care trei foarte grav, medicii fiind nevoiți să le intubeze.

Au fost solicitate două elicoptere SMURD care au preluat mai multe victime aflate în stare foarte gravă, mai ales cei care se aflau în apartamentul în care s-a produs deflagrația. Cele trei victime intubate au fost trimise la UPU Satu Mare.

Primăria găsește soluții pentru oamenii rămași fără case

Autoritățile locale s-au mobilizat și pentru sprijinirea locuitorilor blocului care a fost afectat de explozie. „Din partea noastră, tot ce se poate vom face pentru ei”, a precizat viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer. Oamenii vor fi cazați fie la internat, fie în chirii, dacă va fi nevoie. 

Deflagrația a distrus și mașinile din parcare FOTO: buletindecarei.ro
Deflagrația a distrus și mașinile din parcare FOTO: buletindecarei.ro

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a ajuns și el la fața locului și a solicitat o expertizare a blocului, astfel încât, dacă sunt apartamente care pot fi folosite, ele trebuie conectate la apă, electricitate și gaz. Paza imobilului va fi asigurată inclusiv pe parcursul nopții de polițiști și jandarmi, conform presasm.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net