Miracol! Un tânăr șofer, salvat după două zile de pe feribotul care a luat foc în Grecia

Tragedie în Marea Ionică! Pachebotul sub pavilion italian Euroferry Olympia a fost cuprins de flăcări vineri, în largul insulei Corfu, din Marea Ionică. 288 de persoane se aflau la bord, printre care şi 29 de români. La patru zile de la tragedie, focul arde mocnit în măruntaiele vasului şi 10 persoane sunt date dispărute.  

Pachebotul Euroferry Olympia  a luat foc vineri şi pompierii se  luptă de patru zile cu flăcările.
Pachebotul Euroferry Olympia a luat foc vineri şi pompierii se luptă de patru zile cu flăcările.

Martorii au povestit că incendiul a izbucnit la ora 4.30 în noaptea de vineri, în timp ce feribotul cu 288 de persoane la bord se deplasa din Grecia către Italia, în apropierea insulei Corfu. A fost dată alarma imediat şi majoritatea persoanelor de la bord au fost evacuate.

Șoferul din Belarus le-a  mulțumit salvatorilor  că s-au întors după el. Fotografii: EPA - EFE
Șoferul din Belarus le-a mulțumit salvatorilor că s-au întors după el. Fotografii: EPA - EFE

Sâmbătă, când temperatura din interiorul ambarcaţiunii ajunsese la 600 de grade Celsius, iar pompierii eleni erau nevoiţi să arunce cu apă pe feribot pentru a o menţine constantă, autorităţile au declarat că 12 persoane sunt încă date dispărute.

Duminică însă, s-a produs un miracol! Un şofer de TIR din Belarus, de aproximativ 20 de ani, a fost recuperat de pe rugul încins din Marea Ionică şi dus de urgenţă la spital într-o stare stabilă. Bărbatul care nu vorbea limba engleză nu a ştiut să le explice salvatorilor cum a reuşit să supravieţuiască, însă le-a mulţumit cu lacrimi în ochi că nu l-au abandonat pe Euroferry Olympia.

Un bărbat de 45 de ani a avut  nevoie de spitalizare din cauza  intoxicaţiei cu fum
Un bărbat de 45 de ani a avut nevoie de spitalizare din cauza intoxicaţiei cu fum

El se afla în partea stângă a punţii din spatele vasului când a izbucnit incendiul şi s-a retras din faţa flăcărilor către o margine a ambarcaţiunii. El le-a spus pompierilor că a auzit voci de sub puntea pe care se afla el şi crede că încă mai sunt oameni în viaţă la bord. 

Tot duminică, salvatorii au recuperat cadavrul unui alt bărbat, un grec de 58 de ani, care a fost identificat ulterior de familie, şi numărul persoanelor dispărute a rămas ieri la 10, toţi fiind şoferi pe tiruri care preferaseră să doarmă în cabinele lor.

Duminică a fost recuperat  cadavrul unui şofer elen
Duminică a fost recuperat cadavrul unui şofer elen

Luni, pompierii au putut ajunge pe puntea vasului şi au stins câteva incendii izolate care veneau din zona punţilor inferioare. Pompierii eleni cred că mai există supravieţuitori la bord şi luptă cu flăcările fără încetare, a declarat purtătorul de cuvânt al salvatorilor Nikos Alexiou.

În momentul catastrofei, pe Euroferry Olympia se aflau 153 de camioane şi 32 de maşini, majoritatea îmbarcate din portul Igoumenitsa. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net