Pe feribotul care a luat foc în Grecia se aflau și 29 de români

29 de români se aflau pe feribotul care a luat foc lângă insula Corfu, din Grecia. Din fericire, nici un pasager nu și-a pierdut viața, fiind înregistrate doar pagube materiale, scrie Antena3. 

image

Ambasadei României în Republica Elenă și Consulul Onorific al României în insula Corfu s-au autosesizat în urma informațiilor referitoare la incidentul produs vineri dimineață în apropierea Insulei Corfu. Este vorba despre un incendiu izbucnit la bordul unui feribotcare se îndrepta din Grecia către Italia. 

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de către autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români.

Din fericire, în urma acestui incident, nimeni nu și-a pierdut viața. Autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care i-a transportat la țărm.

MAE nu a primit solicitări de asistență consulară din partea românilor de pe feribot

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale. MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 și +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul număr de telefon de permanență al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net