Ioan Neculaie, prins în Grecia. Cât este de schimbat milionarul din Brașov

Ioan Neculaie, primul milionar al Brașovului, a fost prins. Afaceristul fusese dat în urmărire, după ce a fost codamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea unei infracţiuni ce ține de regimul armelor şi muniţiilor.

Așa arăta înainte Ioan Neculaie. Foto: Click!
Așa arăta înainte Ioan Neculaie. Foto: Click!

Ioan Neculaie (64 de ani) a fost dat în urmărire în urmă cu o săptămână, după ce Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, decizia magistraților fiind definitivă. Milionarul nu fusese însă găsit pentru punerea în executare a sentinţei. 

Sâmbătă, 29 ianuarie, Ioan Neculaie a fost prins în Grecia, după cum anunță IGPR, într-un comunicat oficial, citat de News.ro. 

Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 21.01.2022, pe numele numitului Neculaie Ioan, condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea, de 2 ani şi 6 luni cu executare, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, în urma activităţilor investigative efectuate de IPJ Braşov, cu sprijinul comenzii IGPR, în colaborare cu DOS, DIC, CCPI, Centrul SELEC, poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din nordul Greciei, astăzi, 29.01.2022, au depistat persoana urmărită pe numele căreia fusese emis un mandat european de arestare şi au condus-o la sediul organului competent, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului”, se arată în comunicatul Poliției.

Așa arată Ioan Neculaie acum
Așa arată Ioan Neculaie acum

Săptămâna trecută, Poliţia Română a publicat semnalmentele lui Ioan Neculaie pe pagina web a instituţiei, la secţiunea „persoane urmărite”, însă fotografia folosită este una mai veche. Ioan Neculaie este total schimbat, are barbă și mustață și părul complet alb.

Cine este Ioan Neculaie

Afaceristul Ioan Neculaie (64 ani) s-a născut într-o familie modestă din Codlea, județul Brașov, iar prima lui meserie a fost cea de electrician. A dat lovitura în afaceri odată cu achiziționarea uzinei de mașini Roman, de unde a exportat camioane în țări NATO, devenind primul milionar al Brașovului. A fost supranumit ”Berlusconi de Brașov”, pentru că îi plăceau starletele, numele lui fiind implicat, în 2015, în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri" . În septembrie 2010, averea lui Ioan Neculaie era estimată la 80 de milioane de euro, conform Forbes România.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net