Miracol în inima tornadei! Doi bebeluși au supraviețuit urgiei după ce bunica lor i-a ascuns în cada din baie

Minune cerească! Povestea celor doi bebeluși de 15 și respectiv trei luni care au fost ascunși de bunica lor într-o cadă în timpul tornadei care a lovit sălbatic statul american Kentucky a făcut înconjurul planetei. Vânturile de 260 km/h le-au distrus casa, dar ei au supraviețuit.

Bunicuța Clara Lutz, din Hopkins County, statul Kentucky, își amintește cu lacrimi în ochi de dezastrul produs la 10 decembrie în care au pierit 93 de oameni. Lutz reușise într-un final să își adoarmă nepoțeii când a auzit cum vântul izbește violent acoperișul și geamurile au început să se zgâlțâie din balamale. I-a înșfăcat pe micuți și i-a ascuns în cada din baie luând cu ea o pătură groasă, o pernă și Biblia.

Statul Kentucky, cel mai grav afectat de tornada din 10 decembrie - foto EPA-EFE
Statul Kentucky, cel mai grav afectat de tornada din 10 decembrie - foto EPA-EFE

Urgia a lovit în timp ce spunea ”Tatăl nostru”

Așezată pe podeaua din baie, lângă cada unde se aflau copiii, ea a început să spună ”Tatăl nostru” când a simțit cum casa este luată pe sus. Femeia a povestit cum baia a fost făcută praf și cada în care îi ascunsese pe nepoții ei i-a fost smulsă din mâini și aruncată la zeci de metri distanță de locuință. ”Vântul a fost extrem de puternic. Am fost lovită la cap și era disperată că tornada mi-a luat nepoții. M-am rugat: ”Te rog, Doamne Dumnezeule, adu-mi înapoi copilașii” și era disperată pentru că nu îi găseam sub munții de dărâmături. Însă cada a aterizat cu fața în jos la aproape 40 de metri de casa mea. Kaden a avut doar câteva vânătăi, însă Dallas a avut o hemoragie cerebrală”, a povestit femeia care locuia în Barnsley într-o casă care nu avea adăpost subteran împotriva tornadelor.

Cada i-a ferit pe micuți de vânt și ploaie

Clara Lutz și cei doi nepoței Kaden și Dallas, salvați ca prin minune - foto Facebook
Clara Lutz și cei doi nepoței Kaden și Dallas, salvați ca prin minune - foto Facebook

Copiii au fost protejați de cadă inclusiv împotriva ploii abundente care a început să cadă la scurt timp după ce urgia s-a îndepărtat în zare. Primul găsit a fost Kaden, iar apoi Dallas a fost scos de sub cadă de polițiști și dus de urgență la o ambulanță. Dallas a primit îngrijiri medicale șa spitalul Universitar Vanderbilt din Nashville și după câteva zile era externat din spital. Lutz este convinsă că numai un miracol a făcut posibilă supraviețuirea lor după ce peste 320 km au fost măturați de 40 de tornade izbucnite din senin la 10 decembrie. A rămas fără casă și toată agoniseala de o viață s-a dus pe apa sâmbetei, dar este fericită pentru că are nepoții sănătoși. În mod ciudat, casa părinților celor doi frați a fost neatinsă. Aceștia locuiesc în nordul statului Kentucky și tornada a ocolit ca prin farmec localitatea lor. Dezastrul din data de 10 decembrie a produs pagube de aproape două miliarde de dolari.

Bilanțul negru al urgiei din 10 decembrie

Unul dintre cele mai mari dezastre care a lovit SUA în ultimul veac - foto EPA-EFE
Unul dintre cele mai mari dezastre care a lovit SUA în ultimul veac - foto EPA-EFE

Nu mai puțin de 93 de oameni au pierit din cauza tornadelor, iar 78 de ei trăiau pe teritoriul statului Kentucky. Meteorologii au înregistrat nu mai puțin de 40 de tornade care au izbit violent tot ce au întâlnit în cale pe parcursul a patru ore, pe o distanță de 320 km. Șase oameni au murit în Illinois, cinci au pierit în Tennessee, doi în Arkansas și doi în Missouri. Viteza vânturilor a atins pe alocuri 260-285 km/h.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net