Miracol! Fetiță de 10 ani, salvată de la îngheț de un maidanez. Cum a fost posibil?

Emoționant și șocant totodată! Micuța Vika Z, de 10 anișori, a fost cuprinsă de o furtună de zăpadă în timp ce se întorcea de la școală, în Uglegorsk, insula Sakhalin, Rusia. Probabil că destinul ei ar fi fost tragic dacă un câine vagabond nu se transforma în înger păzitor pentru copilă.

Câinele maidanez a încălzit-o pe fetiță pe timpul nopții - foto Shutterstock
Câinele maidanez a încălzit-o pe fetiță pe timpul nopții - foto Shutterstock

Povestea fetiței Vika Z, în vârstă de numai 10 anișori, a făcut înconjurul planetei! Ea a fost descoperită abia 18 ore mai târziu după ce în regiune se așternuse un strat de zăpadă de peste 60 cm. Ea a supraviețuit temperaturilor extreme datorită unui câine maidanez pe care l-a ținut strâns la piept pe perioada nopții când temperaturile au ajuns la -11 grade Celsius.

Fetița dezorientată de furtuna de zăpadă

Tatiana, 34 de ani, mama fetiței a povestit că micuța s-a speriat când s-a rătăcit în pustiul alb și că s-a adăpostit în apropierea unor ruine de clădire împreună cu maidanezul care o urmărea încă din fața școlii. Fetei îi era frică de animalele sălbatice care bântuiau noaptea pe la marginea orașului în căutare de hrană și de aceea s-a bucurat de prezența câinelui pe perioada nopții, simțindu-se protejată. După ce i-a ținut de cald, maidanezul cu blana pufoasă s-a făcut nevăzut atunci când fetița a fost descoperită de salvatorii care o căutau cu înfrigurare.

A dispărut la ora 13.00, a fost găsită a doua zi la 8.45

Furtuna de zăpadă abătută în urmă cu două zile asupra regiunii Sakhalin a blocat drumurile și casele au fost înzăpezite până la nivelul geamurilor. Conform publicației ”Siberian Times”, fetița și cățelul s-ar fi adăpostit între ruine și au dormit noaptea pe o saltea pe care oamenii o aruncaseră la căței. Vika a ajuns direct la spital unde a fost internată din cauza hipotermiei. Fetița a plecat de la școală la ora 13.00 și a fost găsită a doua zi de dimineață, la ora 8.45.

40 de oameni au căutat-o neîncetat

Olesia Vozniuk, din cadrul Comitetului de Investigații, a declarat pentru sursa citată că fetița s-a ascuns sub un balcon de la marginea orașului împreună cu dulăul pentru a se feri de  vântul puternic și rece. ”Fetița a plecat de șa școală pentru a le da de mâncare cățeilor pe care îi iubea. Furtuna de zăpadă cu vânturi puternice a pus-o la pământ și s-a ascuns împreună cu un cățel așteptând să treacă vijelia. Timp de 12 ore a fost căutată de 40 de oameni, după ce mama ei, Tatiana a dat alarma. Toată lumea e fericită că a scăpat cu bine”, a punctat Vozniuk.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net