Paradox în România: „Dacă mergi la muncă, statul îți ia 42% din câștig. Dacă joci la păcănele, doar 3%”

Statul român nu are milă de angajați și le ia aproape 50% din câștigurile salariale, sub forma a diverse taxe și impozite. Când vine vorba de companiile de pariuri, același stat este mult mai îngăduitor, explică economistul Radu Georgescu.

Fără milă pentru angajați

jocuri de noroc online pacanele shutterstock

Cunoscutul analist financiar Radu Georgescu expune o realitate mai puțin luată în calcule de românii care merg zi de zi la muncă, iar la final realizează că aproape jumătate din muncă au făcut-o pentru statul român.

Nu întâmplător România este printre statele care îi taxează cel mai mult pe angajați. Asta deși, conform cifrelor Eurostat, românii sunt europenii cei mai expuși riscului de sărăcie și deprivare materială, scrie Adevărul.

Datele oficiale arată că aproape o treime (32%) dintre români erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, aceasta fiind de departe cea mai mare pondere înregistrată în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Primii la riscul de sărăcie

Astfel, în rândul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra în România (32%), Bulgaria (30%), Spania ( 27%) şi Grecia (26%). 

Dacă mergi în fiecare zi la job, statul îți ia taxe 42% din câștig (salariul brut). Dacă mergi în fiecare zi la sala de păcănele și pariuri, statul îți ia taxe 3% din câștig”, a scris Georgescu pe Facebook.

Industria pariurilor, privilegiată

De atlfel, spune el, industria pariurilor este privilegiată și față de alte industrii, deși nu aduce benficii. „Industria pariurilor are cea mai mică impozitare dintre toate industriile din România. În mod logic, fiind un viciu, ar trebui să aibă cea mai mare impozitare”, explică analistul.

Dacă statul român inventează de la o zi la alta noi taxe și impozite pentru populație, industria pariurilor e la adăpost. Problema este că an de an mulți români rămân fără bani sau chiar fără case după ce devin dependenți de pariuri sau de diverse jocuri.

Efectul acestei anomalii fiscale -Sute de mii de oameni sunt dependenți de păcănele și pariuri. Fiecare scară de bloc are o sala de pacanele. Cele mai multe tranzacții online din România se fac la pariuri sportive”, încheie Georgescu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net