Categoria de români care poate plăti taxe chiar și de cinci ori mai mari! Acest domeniu important își mărește tarifele

O anumită categorie de români va urma să plătească taxe chiar și de cinci ori mai mari decât cele de până acum. Mai precis, este vorba despre românii care au datorii. Aceștia trebuie să știe faptul că executorii judecătorești și-au mărit taxele.

Executorii judecătorești își pot mări tarifele / foto: Shutterstock
Executorii judecătorești își pot mări tarifele / foto: Shutterstock

Executorii judecătorești și-au mărit tarifele chiar și de 5 ori mai mult, spunând că aceste majorări nu numai că sunt normale, dar sunt chiar așteptate în țara noastră de aproximativ două decenii. După avocații, cei care merg în căutarea rău-platnicilor au crescut, de asemenea, tarifele. Mai mult decât atât, o nouă grilă cu onorarii minime a fost propusă de către Ministerul Justiției.

Astfel, românii care au nevoie de astfel de servicii trebuie să știe faptul că o ședință de consultanță cu un executor vor fi nevoiți să plătească de la 100 de lei în sus, adică de 5 ori mai mult decât acum. Atunci când vine vorba despre sechestru asigurator, onorariul minim crește de la 150 la 200 de lei, în timp pragul maxim trece de 2.800 de lei.

Executorii judecătorești își măresc tarifele

Atunci când vine vorba despre o evacuare, onorariul minim urmează să fie majorat la 250 de lei, de la 200. În același timp, cel maxim, pentru persoanele juridice, va ajunge chiar și la 6.500 de lei. Aceste onorarii ale executorilor sunt adăugate la valoarea datoriei, iar avocații spun că există situații în care sunt chiar și de două ori mai mari.

La acest moment, ordinul Ministerului Justiției cu noile tarife se află în dezbatere publică, iar iar executorii judecătorești spun că așteaptă această schimbare de ani de zile.

Este prima actualizare de grilă după două decenii

„Cu onorariile actuale multe birouri nu şi mai permit aceste cheltuieli. Costurile au crescut foarte mult. În 2006, costurile pentru un consilier juridic erau 600-700 de lei, salariul minim era de 300 de lei. Acum e 3.000 de lei”, a spus executorul judecătoresc Marian Panait, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, avocatul Adrian Cuculis spune că onorariile sunt stabilite mereu la valoarea maximă.

„Nu am văzut în viaţa mea, şi vorbim aici de zeci de mii de dosare de executare silită de pe tot teritoriul României, un executor judecătoresc care să îşi stabilească către zona minimală sau cea intermediară, ci de fiecare dată onorariile au fost stabilite la valoarea maximală”, a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net