Cu ce trebuie să stropim roșiile, castraveți și ceapa în luna august. Recolta va fi mai bogată ca oricând

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja am intrat în luna august, iar pentru românii care au propria curte, această perioadă din an este foarte importantă! Din fericire, grădinarii cu experiență ne spun ce trebuie să facem pentru a avea o recoltă mai bogată ca oricând!

Trucurile pe care trebuie să le știm în luna august
Trucurile pe care trebuie să le știm în luna august

Ultima lună de vară este extrem de importantă pentru recolta noastră, iar grădinarii cu experiență cu siguranță știu cât de multă muncă este necesară în august. Din fericire, atunci când vine vorba despre îngrășământ, ori despre tratamentele aplicate fructelor și legumelor noastre, nu este întotdeauna necesar să cheltuim bani pe diversele soluții chimice din comerț!

Există și unele produse banale, pe care poate că deja le avem în bucătărie, ce ne pot ajuta să avem parte de recolte mult mai bogate și delicioase, la final! Iar atunci când vine vorba despre castraveți, ceapă, dar și roșii, ne putem ușura enorm munca, cu ajutorul acestor trucuri ingenioase!

Laptele poate fi de ajutor castraveților

Laptele poate fi de ajutor recoltei de castraveți
Laptele poate fi de ajutor recoltei de castraveți

Da, deși cu siguranță că sună surprinzător, laptele poate fi foarte util pentru a ne asigura că vom avea o recoltă bogată de castraveți! Mai precis, tot ce trebuie să facem este să amestecăm apă cu lapte rece, în proporție de 1:3.

Această soluție trebuie pusă într-un recipient cu pulverizator și vom putea uda castraveții dimineața, sau seara. Acest remediu banal poate fi foarte util răsadurilor, iar prima fertilizare o putem face chiar după ce acestea au fost plantate. A doua este ideală în timpul înfloririi, ori chiar înainte de acest moment.

Trucul ingenios care ne poate oferi o recoltă bogată de ceapă

Un truc simplu poate fi perfect pentru recolta noastră de ceapă
Un truc simplu poate fi perfect pentru recolta noastră de ceapă

Ceapa este un produs care probabil că nu ne lipsește din casă. Indiferent cum l-am consuma, ceapa rămâne printre favoritele românilor, însă cei care au propria curte știu cât de dificilă poate fi de crescut.

Din fericire, există un truc ingenios care ar trebui să țină la distanță insectele ce pot să ne distrugă cultura de ceapă! Mai precis, trebuie să amestecăm 300 de grame de sare de masă în 10 litri de apă, iar apoi să aplicăm această soluție în zona cultivată cu ceapă.

Ce trebuie să punem la rădăcina roșiilor pentru o recoltă bogată

Roșiile se numără printre favoritele românilor
Roșiile se numără printre favoritele românilor

Roșiile, la fel ca ceapa, sunt extrem de populare în țara noastră. Iar pentru cei care le cresc în propria curte, partea cea mai bună este că ele nu sunt foarte pretențioase. Cu toate acestea, există un anumit truc ingenios care ne poate ajuta să avem parte de o recoltă mult mai bogată!

Iar tot ce trebuie să facem este să amestecăm 500 de grame de cenușă într-un litru de apă, apoi să punem totul la fiert. După ce a fiert, soluția trebuie lăsată până când cenușa se depune pe fundul oalei.

Apoi, trebuie strecurată cu atenție, după care vom adăuga 5 litri de apă limpede. Acest amestec trebuie aplicat la rădăcina roșiilor, iar recolta noastră ar trebui să fie mai delicioasă ca oricând!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net