Regele controversat care s-a căsătorit cu o prostituată din București. A moștenit o avere uriașă după moartea acestuia

Este unul dintre cei mai controversați suverani din istoria Europei, iar pe lângă actele de cruzime pe care le-a ordonat de-a lungul domniei sale, viața sa personală a fost la fel de neobișnuită. Acest rege chiar s-a căsătorit cu o prostitutată din București, care i-a și moștenit întreaga avere.

Leopold al II-lea s-a căsătorit cu o prostituată născută în București
Leopold al II-lea s-a căsătorit cu o prostituată născută în București

Leopold al II-lea al Belgiei este unul dintre cei mai controversați monarhi din istoria Europei, însă numele său a fost, în mare parte, uitat de către publicul larg de-a lungul continentului.

El a fost pe tron între anii 1865 și 1909, iar motivul pentru care domnia sa șochează oamenii din întreaga lume este faptul că Leopold a ordonat ca 10 milioane de africani din Congo să fie schingiuiți, dacă nu produc îndeajuns de mult cauciuc.

Iar viața personală a lui Leopold al II-lea a fost la fel de neobișnuită și plină de controverse. Vreme de 10 ani, el a fost împreună cu cea poreclită „La reine du Congo”, Caroline Delacroix. Aceasta a fost regină numai 5 zile, însă a moștenit o avere de miliarde.

Regele care a șocat două continente

După ce unicul său fiu cu soția sa, Marie Henriette, verișoara împăratului Franz Joseph al Austriei, a murit, alături de Leopold a fost Caroline Delacroix, despre care se spune că s-ar fi născut în București. Ea l-a întâlnit pe rege la Paris, atunci când avea doar 16 ani, în timp ce suveranul Belgiei deja ajunsese la vârsta de 65 de ani.

Se pare că Delacroix nu a fost prima amantă a lui Leopold, însă a fost alături de acesta până la finalul vieții acestuia. Leopold a răsplătit-o pe Caroline pentru loialitate, oferindu-i bani, proprietăți, cât și titlul nobiliar de Baroneasă de Vaughan.

S-a căsătorit cu Delacroix după moartea Reginei

În anul 1902, Marie Henriette moare, iar Leopold se căsătorește cu Caroline Delacroix. Iar odată ajunsă pe tron, noua regină a profitat din plin de generozitatea lui Leopold. Se pare că aceasta ajunsese să cheltuiască chiar și trei milioane de franci într-o singură zi, în același magazin din Paris.

Iar pentru că cei mai mulți bani proveneau din Congo, Delacroix a primit porecla de „La reine du Congo”. Caroline și Leopold au avut doi copii, pe Lucien, Duce de Tervuren cât și pe Philippe, Conte de Ravenstein, care a murit la vârsta de 7 ani.

Leopold i-a lăsat noii sale soții mai multe proprietăți și obiecte de valoare în testament, cât și 30 de milioane de franci proveniți din Congo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Acolo au ajuns procurori şi criminalişti, care fac măsurători şi cercetări, astfel că traficul este restricţionat în continuare jpeg
bani femei 8 martie jpg
symi insula grecia jpg
piata bm1 foto angela sabau jpg
elev scoala jpg
test sarcina pixabay jpeg
calendar ortodox 2021 09 septembrie sfintii si dreptii parinti ioachim si ana png
image
actualitate.net
image
actualitate.net