Este considerată cea mai frumoasă gară din lume. An de an este invadată de turiști

Mulți oameni spun că ar fi cea mai frumoasă gară din lume, iar cei care ajung aici sunt, de cele mai multe ori, de acord cu acest sentiment! În plus, această gară superbă a devenit o importantă atracție turistică în Europa.

Gara Centrală din Anvers este considerată a fi o adevărată capodoperă
Gara Centrală din Anvers este considerată a fi o adevărată capodoperă

Atunci când vorbim despre atracții turistice de-a lungul Europei, poate că ne vom gândi la muzee celebre, monumente emblematice, ori stațiuni faimoase. Însă, există o gară anume din Belgia care s-a transformat într-un adevărat magnet pentru turiști, iar cei care ajung aici spun că este vorba despre cea mai frumoasă gară din lume.

Mai precis, este vorba despre Gara Centrală din Anvers, care a fost descrisă în anul 2014, de către scriitorul Dennis Green, de la Mashable, drept cea mai frumoasă din lume. „Frumusețea sa este atât de unică, încât experții au dificultăți în a-i atribui un stil arhitectural”, scria acesta.

Este cea mai frumoasă gară din lume

În scurt timp, gara din Anvers a devenit un adevărat magnet pentru turiști, iar numele ai a apărut și în clasamentul Conde Nast Traveller, în care sunt incluse cele mai frumoase 36 de gări din lume. Iar frumusețea ei continuă să fie apreciată chiar și astăzi!

Nu cu mult timp în urmă, această gară belgiană a fost menționată într-un top al celor mai frumoase din lume și de către Euronews. Iar turiștii care ajung aici descriu locul drept o capodoperă, fiind cuceriți rapid de frumusețea gării.

Gara a devenit o importantă atracție turistică

Această gară superbă a fost deschisă pe data de 11 august, în anul 1905. Arhitectul belgian Louis Delacenserie a gândit interiorul gării, iar Panteonul din Roma i-a servit drept inspirație. Din acest motiv, gara are o cupolă impresionantă.

Cupola oferă lumină naturală în interiorul gării, iar peste 20 de tipuri diferite de marmură și piatră pot fi admirate aici. În plus, în această gară putem admira și coloane înalte, pe lângă elementele de feronerie ce atrag atenția publicului. Gara a fost renovată de mai multe ori, iar la începutul anilor 1990 chiar și-a dublat capacitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Valbanera in dry dock in Barcelona jpg
image png
Acolo au ajuns procurori şi criminalişti, care fac măsurători şi cercetări, astfel că traficul este restricţionat în continuare jpeg
bani femei 8 martie jpg
symi insula grecia jpg
piata bm1 foto angela sabau jpg
elev scoala jpg
test sarcina pixabay jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net