Schimbare de ultimă oră! Cât te costă parcarea în Mamaia?

Ultima actualizare:

Taxa de parcare s-a modificat în stațiunea Mamaia, astfel că autoritățile au decis suspendarea plății parcării pe timp de noapte, între orele 19:00-09:00 de pe 26 iulie până la 31 decembrie inclusiv.  

image

Primăria Constanța anunțat această măsură după ce consilierii locali au aprobat proiectul în urma căruia, turiștii posesori de mașini, vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru plata parcării. 

Vezi și: Sinaia e mai scumpă decât Mamaia, dar mai aglomerată! De ce preferă turiștii muntele

Autoritățile au decis ca șoferii să plătească 38 de lei pe zi, taxa între orele 9:00 dimineața și ora 19:00 seara.

Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi (marți - n.r.) de consilierii locali. Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv. Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună”, a transmis Primăria municipiului Constanța, potrivit Adevarul.ro

Nu rata nici: Cel mai prost sezon estival din ultimii 10 ani! Hotelierii din Mamaia își strigă nemulțumirea

Turiștii vor avea parte de un abonament special

Autoritățile au dispus și modificarea procedurii prin care personalul hotelier închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia. Este vorba de un acord comun între Confort Urban și agenții economici ce presupune simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamente. 

"Se va pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării", a mai precizat Primăria Constanţa.

Află și: Surpriză pe litoral! E aglomerație mare, mon cher, dar nu Mamaia este stațiunea preferată de turiști

Potrivit primăriei din Constanţa, din cele 6.900 de locuri de parcare din stațiunea Mamaia doar 100 sunt contractate cu abonament unic, în timp ce 1.200 de locuri de parcare sunt contractate cu abonament suplimentar. Noua măsură introdusă de aurtorități este menită să sporească numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de doar 1.300.

În Mangalia, administraţia locală hotărâse pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, pe tot parcursul sezonului estival.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net