Pare o stațiune de fițe din străinătate, dar este o comună din România, destinație turistică de top

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, (FIJET) a realizat un clasament al celor mai „fierbinți” destinații turistice din România. Este vorba de un top de cinci locații preferate de turiștii români și străini pentru tradițiile frumoase și peisajele deosebite. O comună din Delta Dunării care a atras în ultimul an un număr neașteptat de turiști a urcat în top 5 destiații turistice în România.

Sursa foto: facebook/Primăria Jurilovca
Sursa foto: facebook/Primăria Jurilovca

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET, a anunțat clasamentul celor mai fierbinți destinații turistice din România în anul 2024, iar Jurilovca și Sulina se află printre primele cinci astfel de destinații, potrivit clubpresaturism.ro.

În mod surprinzător, pe locul 4 se află localitatea Jurilovca, din județul Tulcea, depășind alte locuri cu tradiție turistică.

„Pentru că această comună de la porțile Deltei Dunării reușește să atragă la orice eveniment zeci de mii de turiști. Localnici și turiști deopotrivă se bucură de fiecare sărbătoare. În ultimii ani așezarea s-a umplut cu pensiuni și hoteluri. Numai la tradiționalul Festival al borșului lipovenesc se adună 150.000 de participanți din toată țara. Iar portul turistic Jurilovca, inaugurat vara trecută, întrece în frumusețe și eleganță multe marine”, remarcă FIJET.

„Nu mă așteptam niciodată”

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a fost prezent la festivitatea de premiere, ce a avut loc în prima zi a Târgului de Turism al României.

„Înainte de a ne mândri cu această distincție, eu sunt sincer uimit. Nu mă așteptam niciodată să fim printre primele cinci destinații turistice ale României. Da, este adevărat, am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm și a suferit transformări spectaculoase.

N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol.

De-abia apoi, existând infrastructură, a început să se dezvolte și turismul. E drept, suntem pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, la poarta Deltei Dunării, natura a fost foarte darnică în ceea ce ne privește, dar turiștii zilelor noastre nu ar veni în Jurilovca dacă am fi continuat să trăim în trecut.

Le mulțumesc specialiștilor din FIJET pentru distincție. Ne onorează, dar ne și obligă să menținem standardele ridicate, mai ales că turismul tinde să devină o parte importantă a economiei locale”, a spus primarul Eugen Ion, potrivit infotulcea.ro.

Ce vezi în Jurilovca

Jurilovca este amplasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, aflat la jumătatea distanței dintre Tulcea și Constanța.

Din portul Jurilovca se ajunge cu barca la Gura Portiței, în apropiere se află cetățile Argamum și Enisala, o rezervație de bujori, numeroase vestigii istorice, podgorii renumite pentru vinurile lor și mănăstiri ortodoxe pitorești, atât de rit nou dar mai ales de rit vechi.

Comuna se mândrește cu tradițiile rușilor lipoveni, care au întemeiat localitatea care dă numele comunei, în urmă cu peste două secole.

Multe dintre casele din Jurilovca păstrează arhitectura tradițională și sunt vopsite în alb și albastru lipovenesc, pe care unii îl numesc „Albastru de Jurilovca”.

În ultimii 12 ani, turismul s-a dezvoltat în mod accelerat în Jurilovca, numărul de locuri de cazare crescând de peste 10 ori.

În prezent, în comuna Jurilovca se găsesc locuri de cazare pentru toate gusturile, de la camping pentru rulote și corturi până la un resort de 4 stele. Satul de vacanță Gura Portiței se află la 20 de minute de mers cu barca.

Satul Rimetea din județul Alba ocupă primul loc în clasament, este urmat de staţiunea Vatra Dornei din jud. Suceava, iar pe locul III este Borsec, cea mai veche stațiune balneoclimaterică din România aflată în județul Harghita). Pe locul patru este Jurilovca, iar locul 5 este ocupat de Sulina, ultimele două din județul Tulcea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
daci romani jpg
a82e43f1 1ab0 4e3a 9d51 cce0fc6e21b7 jpg
casa franta 1 euro facebook jpg
Lukasz Szpunar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net