Stațiunea din România care a devenit vedetă pe Netflix! Toți străinii vor să o viziteze, dar românii nu știu de ea

Despre frumusețea țării noastre s-a dus vorba peste tot în lume. Nu e de mirare că o mulțime de turiști din afară vizitează România și au senzația că pășesc pe un tărâm de poveste. Chiar așa și este. Din păcate însă, nu avem grijă așa cum ar trebui de valorile noastre și nici nu le promovăm suficient. Noroc tot cu străinii, care tot ei cum prind ocazia dau de veste și mai departe despre minunile din România. Astfel se face că o stațiune renumită de la noi a ajuns vedetă pe Netflix!

Stațiunea din România, vedetă pe Netflix!
Stațiunea din România, vedetă pe Netflix!

Stațiunea din România, vedetă pe Netflix!

Vorbim deespre Colibița! O așezare în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, se găsește într-o zonă pitorească, deosebit de frumoasă pe Valea Bistriței, înconjurată de Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malurile lacului Colibița, cunoscut și sub numele de „Marea de la Munte”. Acest lac are o întindere de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri și se află la o altitudine de 900 de metri.

În trecut, Stațiunea Colibița ocupa teritoriul actual al lacului cu același nume. Totuși, în 1979, s-a decis relocația satului Colibița în dealurile din apropiere, într-o localitate numită Mița, pentru a crea un lac de acumulare în vale. Înainte de inundarea lacului, zona a fost curățată meticulos, inclusiv prin îndepărtarea arborilor.

Stațiunea a fost promovată în cadrul seriei de documentare Flavours of Romania, realizată de britanicul Charlie Ottley, care iubește tare mult țara noastră bogată. Seria a avut premiera în luna septembrie a anului trecut și deja a devenit populară pe platformă.

„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut.

Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani. A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, declara Charlie Ottley, la premiera seriei documentar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net