Vești bune pentru turiștii! O nouă stațiune, cu nisipul foarte fin, apare pe litoralul românesc. VIDEO

Pe litoralul românesc ia contur o nouă stațiune, rezultat al extinderii cu nisip pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Localitatea Agigea, situată între Constanța și Eforie Nord, în sudul litoralului, pare să devină în curând nu doar un port la Marea Neagră, ci și o destinație turistică notabilă.

Noua plajă, o destinație specială pentru turiști / foto: europa FM
Noua plajă, o destinație specială pentru turiști / foto: europa FM

Până nu demult, Agigea se remarca doar prin două zone de nisip tehnologic, nefolosite de turiști. Cu toate acestea, în urma proiectului de înnisipare, a luat naștere o nouă plajă turistică întinsă pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați.

Agigea atrage din ce în ce mai mulți investitori

Cu un nisip potrivit pentru plajă, ușor de pășit, cu o intrare lină în apă menținând un echilibru al pantelor subacvatice, acesta a atras atenția dezvoltatorilor germani și israelieni.

Interesați de potențialul turistic, aceștia au exprimat intenția de a construi hoteluri, restaurante și vile de vacanță, inspirate din stilul mediteranean, scriu cei de la stirileprotv

Investiții considerabile, în ordinea a sute de milioane de euro, au fost deja direcționate în zona Agigea. Proiectele de construcții cuprind apartamente de vacanță, vile și apart-hoteluri.

Majoritatea investitorilor sunt tineri, mulți dintre ei provenind din străinătate, atrași de oportunitățile imobiliare sau de posibilitatea achiziționării unui loc pentru petrecerea vacanțelor.

Primarul din Agigea este fericit că orașul este o atracție pentru investitori

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, împărtășește entuziasmul investitorilor și își conturează deja o viziune despre cum ar putea arăta noua stațiune turistică, inspirată din stilul grecesc, cu un design vesel, prietenos și relaxant, dar cu accente distincte.

Planurile includ culori predominante alb și roșu, iar pereții vor fi albi, urmărindu-se un stil mediteranean autentic sau cel puțin inspirat din acesta.

Edilul intenționează să implice comunitatea locală în decizia transformării comunei Agigea într-o stațiune turistică, planificând organizarea unui referendum pentru a obține opinia localnicilor până cel târziu în toamnă.

Anticipând creșterea aglomerării în zonă, un manager de restaurant pescăresc din regiune exprimă optimismul legat de această oportunitate pentru turismul românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net