Pasajul și intersecția de la Unirea intră în reparații totale din 2025. Circulația va fi restricționată pe zone

Atenție șoferi! Cea mai circulată zonă din București, intersecția și pasajul de la Unirea, situate în sectorul 4 vor intra la începutul anului 2025 în reconstrucție totală cu afectarea circulației pe diferite zone. Motivul?  Starea planșeului Unirii, placa montată odată cu amenajarea metroului și pe care a fost creată intersecția.

Zona din Piața Unirii care va intra în reparații
Planșeul din Piața Unirii care va înlocuit are aproape 100 de ani. Captură digi24.ro

Construcția din beton, veche de aproape 100 de ani este conform expertizelor în clasa tehnică IV (nr.nesatisfăcător)  din cinci posibile.  

Cine va efectua refacerea intersecției și a pasajului Unirea

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția efectivă a lucrărilor a fost semnat ieri cu singurii ofertanți, asocierea Erbașu – Concrete Solutions – BogArt. Finanțarea lucrărilor este asigurată încă de anul trecut, de către Guvernul României, care a alocat suma de aproximativ de 800 de milioane de lei.

Cele trei firme au la dispoziție 33 de luni pentru reconstrucția totală a zonei Unirii. Proiectul tehnic va viza înlocuirea structurii de beton existente, cu o lăţime de 32 de metri şi o lungime de 360 de metri, aflată între strada Căldărari și peretele Pasajului Unirii, ce acoperă și dirijează prin subteran râul Dâmboviţa cu una nouă modernă și performantă.

Modul cum se va devia circulația va fi anunțat la sfârșitul anului, după alegerile locale.

Ce a declarat primarul sectorului 4

„în cadrul lucrărilor mai sus menționate, întreaga zonă de suprafață din Piața Unirii va fi reamenajată peisagistic, cu spații verzi, piațete, zone pietonale și alte soluții inovative, care să transforme arealul într-un reper urban pentru București, cât mai atractiv, atât din punct de vedere al interacțiunii sociale și al petrecerii timpului liber, cât și turistic.

Începând de astăzi, proiectanții și constructorii au la dispoziție 9 luni pentru realizarea proiectului tehnic și încă 24 de luni pentru construcția efectivă. Șantierul propriu-zis îl vom deschide în prima parte a anului 2025 și vom lucra etapizat, astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat”, a declarat Daniel Băluță după semnarae contractului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net