Patronul pensiunii Ferma Dacilor, eliberat din arest preventiv. Ce va face Cornel Dinicu

Ultima actualizare:

Patronul declarat al complexului de cazare Ferma Dacilor din localitatea prahoveană Tohani, Cornel Dinicu, a scăpat de arestul preventiv, în urma unei decizii definitive luate joi de Tribunalul Prahova. Ferma Dacilor a ars în a doua zi de Crăciun, în urma incendiului pierzându-și viața 8 oameni. Cornel Dinicu și administratorii din acte ai complexului au primit arest la domiciliu

Cornel Dinicu
Cornel Dinicu acuză o mână criminală pentru incendiul de la Ferma Dacilor

Între cei 8 oameni care au pierit în incendiu s-a numărat și fiul lui Dinicu. Controalele ulterioare au arătat că, printr-un șir de nereguli, pensiunea a funcționat timp de un decendiu fără autorizații.

Ferma Dacilor, o bombă cu ceas?

În urma tragediei a început un val de controale. În timp ce Dinicu vorbește de o mână criminală care a pus focul, instituțiile statului au descoperit că Ferma Dacilor funcționa ilegal din multe puncte de vedere.

Potrivit hotnews.ro, ANRE a dezvăluit că a primit reclamații de la reprezentanții pensiunii, în luna mai, cu privire la existența unor fluctuații de tensiune în rețea și a cerut distribuitorului de energie din zonă, DEER (fosta Electrica Distribuție) să verifice situația.

DEER a descoperit că, de fapt, pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, care avea aviz pentru o pompă de apă și certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, când de fapt avea nevoie de un întreg post de transformare pentru a-și acoperi consumul.

Decizia Tribunalului Prahova 

Tribunalul Prahova a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, cei doi administratori din acte ai pensiunii - Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin - au scăpat de arestul la domiciliu, fiind plasați sub control judiciar. Decizia este definitivă. 

Este o lovitură de teatru deoarece Judecătoria Ploiești hotărâse cu câteva zile înainte prelungirea arestului preventiv cu alte 30 de zile pentru Cornel Dinicu. Acesta care ceruse înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net