Prima reconstituire la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu a fost adus din arest și dă informații anchetatorilor

Ultima actualizare:

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a fost eliberat marți din arestul preventiv și adus la locul tragediei, în satul Tohani, unde un incendiu devastator a cauzat moartea a opt persoane pe 26 decembrie. Surse judiciare au confirmat faptul că anchetatorii continuă cercetările la fața locului în prezența lui Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu. Foto: arhiva.
Cornel Dinicu. Foto: arhiva.

Ce s-a întâmplat cu cei doi administratori ai Fermei Dacilor

Decizia de a-l elibera pe Cornel Dinicu vine în timp ce administratorii Fermei Dacilor, implicați în cazul de distrugere din culpă care a dus la tragedie, rămân sub măsuri preventive. Judecătoria Ploiești a decis ca cei doi administratori, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, să rămână în arest preventiv și, respectiv, în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Această decizie nu este definitivă.

Construcția principală a Fermei Dacilor, realizată fără autorizație

Conform informațiilor furnizate de anchetatori, construcția principală a Fermei Dacilor, inclusiv restaurantul, bucătăria și spațiile de cazare, a fost realizată în regie proprie, fără a obține avize și autorizații de construire. De asemenea, unitatea turistică a funcționat fără a respecta normele de securitate la incendiu și fără a obține avizele și autorizațiile necesare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

De ce a izbucnit incendiul

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a precizat anterior că Ferma Dacilor a funcționat neconform, iar incendiul, care a izbucnit în dimineața zilei de 26 decembrie 2023, a fost cauzat, probabil, de "efectul termic al curentului electric".

Cinci adulți și trei copii și-au pierdut viața în urma unui devastator incendiu izbucnit la Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun. 

Incendiul, care a avut loc în acea dimineață tragică, a cuprins rapid corpul principal al clădirii complexului turistic. În ciuda intervenției prompte a pompierilor, flăcările violente au pus în pericol viețile celor care se aflau în interior. Din nefericire, opt persoane, inclusiv cinci adulți și trei copii, nu au reușit să se salveze și au fost victimele acestui incident tragic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net