Pe cât se dau pensiile în luna noiembrie. Data va fi una diferită față de luna octombrie

Casa Națională de Pensii a anunțat când vor fi livrate pensiile în luna noiembrie. În timp ce unii români au optat ca pensia să le fie adusă de către poștaș, alți pensionari au ales plata pensiei pe card, astfel că, în funcție de opțiune, banii ajung diferit la destinaţie. Iată pe ce dată intră pensiile în luna următoare.

Pe cât se dau pensiile în luna noiembrie / Foto: Arhiva Click!
Pe cât se dau pensiile în luna noiembrie / Foto: Arhiva Click!

Pe ce dată intră pensiile în luna noiembrie

Românii au optat fie pentru livrarea pensiei de către poștaș, fie pentru varianta depunerii într-un cont bancar, iar în funcție de opţiune, banii ajung diferit la destinaţie. Așadar, pentru luna octombrie, plata drepturilor de pensie se face în perioada 1-15 a lunii noiembrie, la domiciliul pensionarilor.

Pentru persoanele care nu sunt găsite la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. Totodată, în ceea ce îi privește pe cei care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna octombrie va intra pe card în jurul datei de 13 noiembrie. În mod normal, plata pensiilor pe card se face pe data de 12, a fiecărei luni, dar pentru că în luna noiembrie această dată cade duminica, pensiile vor fi întârziate cu o zi, conform informațiilor oferite de newsweek.ro.

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie

De asemenea, pensiile românilor ar urma să fie majorate odată cu intrarea în vigoare a noii Legi 127/2019, care va aduce o serie de modificări semnificative în sistemul de pensii din România. Legea a fost aprobată în Parlamentul României, în urmă cu patru ani, și ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. În urma unor recalculări, pensia minimă în țară ar urma să ajungă la suma de 1.320, ceea ce reprezintă 40% din salariul minim.

În momentul de față, aceasta este 1.125 de lei, iar odată cu aplicarea noii legi, ar urma să crească cu cel puțin 17,3%. Astfel, 1,147 milioane de români, conform datelor oferite de către Institutul Național de Statistică, care beneficiază de pensia minimă, își vor putea îmbunătăți traiul de zi cu zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net