Pe mâna cui ajungem în spitale. O femeie din Gorj a fost operată de hernie, dar ea era gravidă în 9 luni

Ultima actualizare:

Caz revoltător la Târgu Jiu. O femeie a fost operată de hernie, dar ea era gravidă în 9 luni. Femeia nu știa de sarcină, dar nici medicii nu și-au dat seama. Incidentul șocant a avut loc la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu. Conducerea unității a declanșat o anchetă.

Femeie insarcinata in spital - gravida FOTO Shutterstock

O femeie de 35 de ani din Tismana s-a prezentat la Spitalul județean de urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale. După o evaluare a medicilor, diagnosticul stabilit a fost de hernie intestinală. Nici femeia, nici medicii care au efectuat consultația nu au realizat că aceasta era, de fapt, însărcinată în luna a noua, relatează Reporter 24.

Medicul nu și-a dat seama că femeia era în travaliul

În mod paradoxal, medicii nu i-au făcut femeii analizele sau ecografiile absolut obligatorii îniante de o intervenție chirurgicală.

Femeia a fost direct condusă în sala de operație a secției de chirurgie.

Aici, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a demarat procedura. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că intrase în travaliu.

A fost momentul în care medicul a început efectuarea unei operații de cezariană și a fost chemat de urgență un medic neonatolog pentru a prelua nou-născutul, o fetiță cu o greutate de 3 kilograme şi 200 de grame. Femeia are deja acasă două fete gemene în vârstă de 16 ani.

Anchetă

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunţat demararea unei anchete, în urma acestui incident.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net