Pe Prinţul Paul l-a luat inima înainte să-l ia DNA la întrebări

10 decembrie 2015
image
Prin┼úul Paul (67 de ani) a r─âmas peste noapte la spitalul din Ploie┼čti, unde a fost supravegheat permanent de so┼úia sa Lia (66 de ani)

Cum aud de anchete, cum se ├«mboln─âvesc subit sau ├«i doare inima. Prin┼úul Paul a ajuns miercuri la spital, cu probleme cardiace, pe care le-a acuzat ├«n drum spre DNA Bra┼čov. Procurorii anticorup┼úie ancheteaz─â o mega-afacere cu terenuri retrocedate, cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

├Änc─â o afacere ilegal─â de propor┼úii este ├«n anchet─â. Miercuri (9 decembrie), procurorii anticorup┼úie au f─âcut mai multe perchezi┼úii pentru a c─âuta dovezi ├«ntr-un dosar de retrocedare ilegal─â de terenuri, din 2006. Remus Truic─â, Prin┼úul Paul ┼či alte persoane vizate erau a┼čteptate miercuri la DNA Bra┼čov.

Prin┼úesa Lia l-a┬áresuscitat ├«n ma┼čin─â

Prin┼úul Paul nu a ajuns la procurori, ci la Spitalul Jude┼úean de Urgen┼ú─â Ploie┼čti, unde a r─âmas internat la sec┼úia de Cardiolgie ┼či respir─â cu ajutorul aparatelor. Acesta mergea spre DNA Bra┼čov ┼či i s-a f─âcut r─âu ├«ntr-o sta┼úie Peco din Ploie┼čti. Prin┼úesa Lia i-a acordat primul ajutor, iar un echipaj de poli┼úie care se afla ├«n zon─â i-a escortat p├ón─â la unitatea sanitar─â. Prin┼úesa spune c─â ├«n ultima vreme so┼úul ei era foarte tensionat. F─âcuser─â o pl├óngere la DNA ┼či urma s─â se duc─â s─â dea declara┼úii. Ea spune c─â, minute bune, prin┼úul a fost ├«n stop cardiorespirator ┼či c─â ea l-a resuscitat. 

ÔÇť┼×tiu c─â a fost foarte, foarte sup─ârat. Pentru c─â staff-ul meu, familia ┼či eu am fost fura┼úi de un fost partener, fost avocat, care ├«ncearc─â s─â ne panicheze ca s─â nu facem declara┼úii la DNA. Ne apropiam de Ploie┼čti. So┼úul meu era pe locul din spate, ├«n ma┼čin─â. Am oprit la sta┼úia Peco ┼či i s-a f─âcut r─âu. C├ónd am lucrat la Casa Alb─â, ├«n Washington, am luat cursuri de prim-ajutor. L-am ajutat, modest. Avea dureri la m├ón─â, ├«n pieptÔÇŁ, ne-a declarat Prin┼úesa Lia. Se pare c─â Prin┼úul Paul va r─âm├óne peste noapte ├«n spital. Este conectat la aparate ┼či este internat ├«n sec┼úia de Cardiologie, pe terapie coronarian─â. 

image
Andrei Marcovici a venit la DNA Bra┼čov ca s─â explice cum a cump─ârat p─âdurea de la Snagov de la Prin┼úul Paul

Prin┼úul Paul are motive serioase de ├«ngrijorare. Andrei Marcovici, fost consilier al lui C─âlin Popescu-T─âriceanu, este cel ├«nvinuit c─â i-ar fi p─âc─âlit ┼či amenin┼úat ├«n aceast─â retrocedare, cu un prejudiciu estimat la 136 milioane euro. 

Andrei Marcovici a cump─ârat drepturi litigioase asupra mai multor propriet─â┼úi, printre care P─âdurea ÔÇťFundul SaculuiÔÇŁ, de 47 ha, de pe malul Lacului Snagov, de la Prin┼úul Paul, contra sumei de 4 milioane de euro. Procurorii au decis s─â investigheze retrocedarea pe care prin┼úul Paul de Rom├ónia a ob┼úinut-o ├«n 2006 ├«n Snagov, dup─â ce s-a descoperit c─â sunt documente care arat─â c─â acel teren n-ar fi fost niciodat─â al Casei Regale. O mare parte din teren a fost v├óndut─â mai multor persoane, printre care ┼či lui Remus Truic─â, fostul ┼čef de cabinet al lui Adrian N─âstase. Ancheta este deschis─â din 2010, pe baza unui raport de audit al Cur┼úii de Conturi, care a prezentat situa┼úia tuturor retroced─ârilor din 1990 p├ón─â ├«n 2012. Inspectorii sus┼úin c─â Paul de Rom├ónia ar fi primit ilegal 46,78 ha din p─âdurea ÔÇ×Fundul SaculuiÔÇŁ, de pe malul Lacului Snagov.

Remus Truic─â, de la butic la palat

image
P─âdurea ÔÇŁFundul SaculuiÔÇŁ de pe malul Lacului Snagov m─âsoar─â 47 de hectare

P├ón─â acum cinci ani, Remus Truic─â (45 ani) era un necunoscut, de┼či fusese ┼čeful de cabinet al premierului Adrian N─âstase. ├Än anii '90 ├«ncercase s─â fac─â afaceri, ├«nt├ói cu un butic, apoi cu un caf├ę-Internet, dar a dat faliment. La 40 de ani, a ales s─â-┼či serbeze ziua de na┼čtere ca un miliardar ┼či a adus-o s─â ├«i c├ónte la ureche pe celebra Patricia Kaas. Leg─âtura cu fran┼úuzoaica a sup─ârat-o pe so┼úia lui, Irina, care i-a intentat divor┼ú, iar omul de afaceri a devenit vedet─â peste noapte. 

Cum a f─âcut banii? Firma de Internet a lui Truic─â, TotalNet, a primit contracte ÔÇ×graseÔÇŁ cu institu┼úii de stat (Televiziunea Rom├ón─â, Ministerul de Finan┼úe, Petrom, Guvernul) care au dus-o ├«n topul societ─â┼úii de profil. Acum este cercetat sub control judiciar ┼či averea sa este sub sechestru, pentru suma de 35 de milioane de euro, dup─â ce procurorii anticorup┼úie l-au pus sub acuzare pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunilor de constituire a unui grup infrac┼úional organizat, abuz ├«n serviciu, instigare la abuz ├«n serviciu ┼či complicitate la sp─âlare de bani ├«n dosarul creditelor ilegale BRD. Afaceristul ar fi beneficiat de 15 din cele 17 credite acordate fraudulos de banc─â, prejudiciul total cauzat BRD ridic├óndu-se la 43,5 milioane de euro.

truica 1281313131311 jpeg
Remus Truică a fost săltat și dus la Brașov cu duba
fuego iubita2 png
cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg