Pelerinaj cu sarmale de post la Arsenie Boca

simeon stalpnicul png
Credincioşii au găsit zona Prislopului înveşmântată în zăpadă

Au venit din toate colţurile ţării! Mii de oameni au ajuns marți, 28 noiembrie,la Mănăstirea Prislop, în Hunedoara, pentru a participa la comemorarea părintelui Arsenie Boca. Credincioşii au fost întâmpinaţi cu sarmale de post.

Aglomeraţie de la primele ore ale dimineţii! Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde se află mormântul lui Arsenie Boca, a primit marți aproape 10.000 de pelerini. Mulţi dintre vizitatorii mănăstirii au fost nevoiţi să-şi lase maşinile la peste doi kilometri de mănăstire, pe marginea şoselei. În parcarea aşezământului au ajuns peste 20 de autocare, scrie adevarul.ro. 

simeon stalpnicul png
Arsenie Boca

Pelernii au fost întâmpinaţi cu sarmale de post şi colaci, calendare şi flori. La rândul lor, mulţi dintre credincioşii veniţi să comemoreze 28 de ani de la moartea duhovnicului au adus pachete cu daruri la mănăstire.

„Am venit pentru a paisprezecea oară la mănăstire, iar în ultimii ani nu am lipsit de la marile pelerinaje de la mormântul părintelui Arsenie Boca. De fiecare dată după ce am participat la slujba religioasă şi m-am rugat în faţa mormântului său, am plecat de aici cu o stare de bine”, povesteşte, însufleţită, tanti Maria, venită din judeţul Cluj. „Pentru noi, părintele este deja un sfânt şi cred că Biserica aşteaptă să se întâmple o mare minune aici, la Prislop, pentru a-l canoniza”, adaugă o altă enoriaşă, venită din Sălaj. În jurul prânzului, la mormântul duhovnicului a fost oficiată o slujbă de comemorare.

simeon stalpnicul png
Curtea mănăstirii a fost ocupată de autocare

Click! spune

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor. Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
INSTANT CIUCA CARBURANT 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Kirilo Budanov FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg