Pelerinajul la Peștera Sfântului Apostol Andrei din Constanța, permis tuturor credincioșilor. Ce restricții au impus autoritățile

Ultima actualizare:

    FOTO: crestinortodox.ro
FOTO: crestinortodox.ro

Astăzi, orice credincios se poate ruga la locul unde se spune că a pătruns creştinismul pe teritoriul României, Peștera „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea constănțeană Ion Corvin.

Anul acesta, autorităţile au permis desfășurarea pelerinajului de la Peştera „Sfântului Apostol Andrei” pentru toți credincioșii. Dacă anul trecut au avut voie să participe doar cei cu buletin de comuna Ion Corvin, anul acesta oamenii veniți să se rage aici trebuie să respecte regulile pandemiei, conform adevarul.ro.

Ce restricții trebuie respectate

Prefectul Constanţei, Silviu-Iulian Coşa, care anul trecut a interzis călătoria rituală de Sfântul Andrei, a declarat că pelerinajul este permis, dar cu respectarea unor reguli: purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, iar personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanţă de cel puţin doi metri între participanţi şi va realiza un triaj observaţional.

Cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces. „Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanţă pentru noi, întreaga comunitate de credincioşi din ţară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislaţiei actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorităţi special pentru protecţia sanitară a fiecărui participant“, a spus prefectul Constanţei.  

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a chemat credincioșii din toată țara 

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a chemat credincioşii din toată ţara la pelerinajul de Sfântul Andrei, apostolul declarat ocrotitorul spiritual al românilor.

„Sfântul Apostol Andrei este părintele nostru spiritual, este primul care a venit aici şi a propovăduit Cuvântul şi ne-a născut prin Sfânta Evanghelie. El l-a chemat apoi pe Sfântul Filip, care a stat aici 20 ani. Sfântul Andrei este cel trimis de Dumnezeu prin sorţi, astfel că avem aici 2 apostol din 12. Sfântul Andrei ne-a născut la această viaţă nouă, ne-a dăruit să-i fim ai lui Hristos. Sărbătoarea o vom ţine cu multă bucurie, cu multă însufleţire”, a precizat ÎPS Teodosie. 

De la ora 17.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susţine un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. 

Citește și: 

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei. Rostește-o și ți se vor îndeplini toate dorințeleSfântul Apostol Andrei, pe 30 noiembrie. Iată ce trebuie să facă fetele nemăritate pentru a-şi visa ursitul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net