Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate, prin lege. Diana Șoșoacă spune că proiectul „va pica” la CCR

Ultima actualizare:

Luni, 26 iunie, parlamentarii au votat pentru eliminarea propriilor pensii speciale. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu proiectul la Curtea Constituțională a României.

A fost votată eliminarea pensiilor speciale Foto: Shutterstock
A fost votată eliminarea pensiilor speciale Foto: Shutterstock

Pensiile speciale, eliminate 

Plenul reunit al celor două camere ale Legislativului a votat eliminarea pensiilor parlamentarilor. Au fost 382 de voturi ale deputaților și senatorilor pentru eliminarea pensiilor speciale, iar trei s-au abținut, scrie adevarul.ro

Nicolae Ciucă: „Începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine"

„Votul de azi are o semnificație aparte pentru întreaga clasă politică. Mesajul lui este că începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine. Arătăm în acest fel că avem voința și determinarea să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, înainte de a face același lucru cu alte categorii de pensii speciale. 

După cum știți, reforma pensiilor speciale este un obiectiv al actualei Coaliții, pe care l-am asumat public și prin programul de guvernare. Vrem să realizăm acest obiectiv din două mari motive. În primul rând, pentru că o astfel de reformă ar așeza sistemul de pensii din țara noastră pe baze corecte, cu reguli unitare, aplicabile tuturor. Asta ne va permite să avem un sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung. 

Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR. România nu își poate permite să piardă aceste fonduri, iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să tragem toți banii pe care îi avem la dispoziție", a spus Nicolae Ciucă.

Diana Șoșoacă a făcut scandal în plen

Senatoarea s-a înfățișat în costum popular, cu un fluier și un clopoțel în mână. 

Șoșoacă a fluierat și a țipat la Nicolae Ciucă, pentru că nu i s-a dat dreptul la cuvânt. Avocata susține că proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale este o diversiune, pentru că proiectul „va pica” la CCR.

Un reprezentant al forțelor de ordine a încercat să o convingă pe Șoșoacă să plece de la tribună, dar nu a reușit, iar senatoarea a rămas să facă gălăgie, în semn de protest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net