Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Nicușor Dan: „Procurorii sunt în biroul meu, ridică documente”

Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că la această oră, procurorii DNA fac percheziții în sediul Primăria Capitalei și au intrat chiar și în biroul primarului. Anunțul a fost făcut în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o în contextul grevei generale a STB.

image

Potrivit primarului, procurorii DNA ar ancheta mai multe  angajări fictive. Sunt anchetate ”angajări fictive” făcute în trecut. 

”Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente”, a spus Nicușor Dan.

„Da. Care fac o percheziție. Nu știu. Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziție. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (...) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a spus Nicușor Dan în timpul conferinței de presă.

Comunicatul DNA: „Se cercetează fapte de corupție în perioada 2020-2021

Procurorii DNA efectuează percheziții atât la Primăria Capitalei, cât și la alte instituții din București. Sunt anchetate fapte de corupție comise în perioada 2020-2021.

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, arată un comunicat al DNA.

Știre în curs de actualizare

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net