Percheziții în șapte județe în dosare pentru eliberarea de certificate Covid false

Ultima actualizare:

Continuă campania de demascare a filierelor care emit certificate false de vaccinare sau se ocupă de așa-zisele vaccinări ”la chiuvetă”. Poliția Română efectuează joi 56 de percheziții în șapte județe urmând a fi duse la audieri 95 de persoane suspectate de implicare în eliberarea de certicate false de vaccinare 

Mascații au ridicat zeci de persoane suspectate că dețin certificate false. Foto captură antena3.ro
Mascații au ridicat zeci de persoane suspectate că dețin certificate false. Foto captură antena3.ro

Polițiștii au în desfășurare percheziţii  în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caras – Severin, Călăraşi şi Tulcea. Joi dimineaţa, 27 ianurie 2022, au avut loc nu mai puţin de 56 de descinderi ale mascaţilor.  

Nouăzeci şi cinci de persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunii de uz de fals, după ce ar fi intrat în posesia unor adeverinţe de vaccinare anti-Covid-19 neconforme. Aceste persoane sunt bănuite că ar fi intrat în posesia unor documente false care dovedeau vaccinare împotriva noului coronavirus. 

Comunicatul Poliției Române 

”Poliţiştii din Mehedinţi, în colaborare cu poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, cu sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals”, potrivit unui comunicat al IGPR citat de bzi.ro 

Acţiunile au fost demarate în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar penal în care s-au demarat anchete pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. 

”Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi”, potrivit IGPR. 

Cum au fost eliberate în Mehedinți certificate false de vaccinare 

Din primele investigaţii făcute de oamenii legii a reieşit faptul că, în perioada lunilor mai – iunie 2021, un individ domiciliat în Drobeta-Turnu Severin ar fi intrat în două centre de vaccinare din municipiu şi ar fi accesat fără a avea voie evidenţa electronică cu persoanele imunizate anti- SARS – CoV – 2. În acest fel, bărbatul a reuşit să modifice o serie de date informatice. 

”Suspectul ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare”, potrivit sursei citate. Individul este acuzat de uz de fals pentru că ar fi modificat adeverinţele de vaccinare împotriva noului coronavirus a mai multor persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

În acest dosar penal se efectuează cercetări şi pentru alte 95 de persoane care au beneficiat de adeverinţele false de vaccinare, fiind şi complicii bărbatului. Dintre acestea, patru persoane sunt cercetate sub control judiciar. Potrivit autorităţilor, au fost puse în executare circa 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale. 

Anchetă pentru eliberare certificate false în Mehedinți

Un dosar penal a fost deschis şi la Iaşi, după ce mai multe persoane au prezentat la frontieră documente false care să ateste vaccinare anti-Covid-19. Polițiștii ieșeni susțin că tot mai multe persoane vin din Diaspora și prezintă documente false, care dovedesc fie vaccinarea, fie faptul că au trecut prin boală. 

Reamintim faptul că de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România tot mai multe au fost cazurile eliberării unor certificate de imunizare false. Ultimul caz a fost înregistrat ieri în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net