Pericol în parc! Băgaţi în spital de muşcătura căpuşelor

Ultima actualizare:

    Înţepătura căpuşei poate provoca boala LymeFoto: 123RF
Înţepătura căpuşei poate provoca boala LymeFoto: 123RF

Căpuşele fac din nou victime! Două persoane din Piteşti au fost diagnosticate cu boala Lyme, infecţie care se transmite prin intermediul căpuşelor. Pentru alţi patru argeşeni se aşteaptă rezultatele analizelor de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Atenţie la plimbările prin parc ori la excursiile în pădure, fiindcă pericolul de a fi înţepaţi de căpuşe e mare în această perioadă! Doi argeşeni muşcaţi de aceste insecte au fost diagnosticaţi deja cu boala Lyme: o femeie în vârstă de 70 de ani şi un bărbat de 44 de ani, ambii din Piteşti. Femeia este internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, iar bărbatul - la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, scrie adevarul.ro.  

E bine să ne ferim de insecte când ieşim la iarbă verde
E bine să ne ferim de insecte când ieşim la iarbă verde

Alte patru persoane muşcate de căpuşe aşteaptă de la Bucureşti rezultatele analizelor de laborator. Este vorba despre o femeie de 45 de ani din Piteşti, un bărbat de 26 de ani din comuna Ungheni şi o adolescentă de 17 ani din Piteşti (tustrei internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş) şi de un bărbat de 62 de ani din Tigveni (internat la Institutul Matei Balş din Capitală).    Pacienţii nu prezintă complicaţii, sunt într-o stare bună şi le sunt administrate antibiotice, potrivit Direcţie de Sănătate Publică Argeş.  Tratamentul în cazul bolii Lyme durează 7 - 10 zile. După administrarea tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată, boala poate provoca însă infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

Erupţie roşie şi circulară

Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecţioasă cu afectare sistemică, produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi) transmisă omului prin înţepătura unor căpuşe. Nu orice muşcătură de căpuşă înseamnă însă automat îmbolnăvirea, spun medicii. Prima măsură este îndepărtarea insectei din piele, pentru că riscul de a face boala creşte pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul înţepăturii. Boala Lyme dă primele simptome la câteva zile după infectare. În primă fază de observă o erupţie roşie şi circulară, însoţită de febră, lipsă de energie, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. Tratamentul în cazul bolii Lyme durează 7 - 10 zile. După administrarea tratamentului cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă riscul de a face complicaţii. Neglijată, boala poate provoca însă infecţii ale inimii, ale articulaţiilor şi ale sistemului nervos, putând să se ajungă la deces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net