Peste 25.000 de români îşi fac vacanţa anual pe Coasta de Azur. Câţi bani cheltuieşte o familie pe sejur

Ultima actualizare:

    Românii preferă Nisa când merg în concediu pe Riviera Franceză (foto: bugbog.com)
Românii preferă Nisa când merg în concediu pe Riviera Franceză (foto: bugbog.com)

România are turiştii ei de lux. Conform statisticilor operatorilor din turism, anual, peste 25.000 de români îşi fac concediul pe Coasta de Azur, cunoscută şi sub denumirea de Riviera Franceză. Vezi mai jos cine sunt românii care merg aici şi câţi bani cheltuiesc, în medie, pe sejur.

Hotelurile din Nisa, Cannes, Antibes şi Monaco cazează anual circa 20.000 de români, număr la care se adaugă circa 5.000 de români care vin în vizită la rude sau prieteni care au reşedinţa aici. Pe lângă aceştia, peste 2.200 de români călătoresc în această zonă în interes de afaceri. „Coasta de Azur este una dintre destinațiile preferate pentru vacanțele de vară, iar românii au început să frecventeze faimoasele cluburi și plajele de top, unde cheltuiesc aproape 2.500 euro de persoană pentru un sejur de şapte nopți. Restaurantele exclusiviste, plajele faimoase și cluburile de top sunt doar câteva dintre atracțiile zilnice pentru românii care aleg să-și petreacă vacanța pe Riviera Franceză”, a explicat Alin Burcea, președinte agenţiei de turism Paralela 45.

Coasta de Azur, cunoscută și sub denumirea de Riviera Franceza, este printre cele mai cunoscute destinații de litoral din întreaga lume, reprezentând regiunea de coastă a Franței încadrată la Nord de Alpii de Sud și cu ieșire la Marea Tireniană, ce se continuă în Est prin Monaco, cu Riviera. Din punct de vedere administrativ, aceasta este cuprinsă în zona Provence-Alpes-Coasta de Azur, ce este împărțită în 6 departamente. Aici vin, în fiecare an, circa 11 milioane de turişti. România ocupă locul doi, după Rusia, la numărul de turişti din Europa de Est care vizitează Coasta de Azur.

Cei care vor să-şi facă vacanaţa aici şi aleg Paralela 45 au la dispoziţie o ofertă de sejur de şapte nopţi în hoteluri de 3 și 4 stele, la tarife cuprinse între 698 şi 1.460 de euro de persoană. În tarif sunt incluse transportul cu avionul București – Nisa și retur, transferuri private aeroport – hotel – aeroport și asistență turistică. Se poate alege și varianta de vile pe Coasta de Azur pentru turismul individual.

image
image
image
image
image
image
970 5 fotoADocea Untold jpg
jose ruben mexic zoo jpg
masina politie foto: pexels
urcior jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
creatoare deserturi din sapun instagram jpg