Picturi semnate de artiști celebri, vândute ilegal de administratorul unei galerii de artă

Administratorul unei galerii de artă din București a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce a vândut mai multe tablouri ale unor pictori celebri, deși nu erau ale sale. Paguba proprietarului operelor de artă se ridică la câteva sute de mii de euro. 

image

Administratorul Goldart Gallery din București a fost reținut de polițiști în cursul zilei de marți, 11 ianuarie, în urma unei acțiuni ample desfășurate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Bărbatul este acuzat că a vândut mai multe tablouri ale unor mari pictori români fără a avea acest drept. Opere de artă semnate Luchian, Grigorescu, Tonitza sau Aman au dispărut din galeria de artă unde le încredințase proprietarul de drept. 

Paguba se ridică la 230.000 de euro 

Proprietarul tablourilor a făcut plângere la Poliție, iar oamenii legii au mers pe firul anchetei. Cum operele de artă fuseseră date în administrare galeriei Goldart, principalul suspect a devenit administratorul acesteia. 

image

Administratorul Goldart este bănuit că a luat tablourile din galerie, le-a vândut și a încasat banii. Anchetatorii au estimat că prejudiciul adus proprietarului este de peste 230.000 de euro. Polițiștii au dat operele de artă în urmărire națională și internațională. 

Ce acuzații i se aduc administratorului galeriei de artă  

Administratorul galeriei de artă este acuzat de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false.

Potrivit Poliției Capitalei, în urma verificărilor „a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, și-ar fi însușit și ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată - opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
peste spada jpg
Telefon foto: Pixabay
Acordarea ajutorului de incalzire   1(1) jpeg
Intervenție cu acid hialuronic în buze  FOTO Shutterstock jpeg
Tigrul tasmanian  jpg
Lamaie jpg
avc jpg
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net