Plajele românești cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Ultima actualizare:

Accesul la plajă pare ceva banal, dar pentru persoanele cu dizabilități poate fi o adevărată provocare.

Astfel, Asociația Împreună pentru Viitor Constanţa a început, în 2017, un proiect pilot de amenajare a plajei Pupa Beach, din Mamaia.

Patru plaje românești sunt dotate cu fotoliu flotant, adaptat pentru nisip

Plaja a atras în staţiunea Mamaia un număr foarte mare de persoane cu nevoi speciale, venite atât din ţară, cât şi de peste hotare. În acest sezon estival, pe această plajă vă punem la dispoziţie două scaune flotabile dedicate în special persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”, a explicat reprezentantul Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa pentru Adevărul.

Și, evident, dacă proiectul pilot a fost unul de succes, asociația l-a extins și în alte stațiuni, încât persoanele cu dizabilități să se poată bucura de plajă și de apa mării. Astfel, în 2021, au apărut încă două astfel de plaje, la Năvodari (plaja Ancuţa) şi la Mangalia (plaja Lebedelor).

Citește și: Și persoanele cu dizabilități locomotorii pot schia! Un scaun special funcționează pe o pârtie din Vatra Dornei

Anul acesta, plaja Blanco Beach, din Mamaia, este cel mai nou loc de pe litoralul românesc dotat cu acces facil la plajă și în apa mării  pentru persoanele cu dizabilități.

Beneficiarii sunt încântați de opțiune

Copiii şi tinerii în fotoliu rulant se pot bucura de mare, această irezistibilă plăcere, la fel ca toţi oamenii. Fără eforturile făcute de Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, persoanele cu dizabilităţi locomotorii erau private de bucuria verii, pentru că nu se poate manevra un scaun rulant prin nisip şi cu atât mai puţin prin apă.

Citește și: Pleci în vacanță în Sardinia? Pune mai mulți bani de-o parte pentru noile taxe

Mai mult, din căutările de pe internet nu am văzut să existe plaje accesibilitate în ţările vecine, Bulgaria şi Grecia. Multumim încă o dată acestor oameni care au avut grijă să facă viaţa mai frumoasă şi mai aproape de normalitate pentru persoanele care fără voia lor sunt în dificultate”, a spus, încântată, Mioara, mama unui tânăr cu dizabilităţi, pentru Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net