Plajele românești cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Accesul la plajă pare ceva banal, dar pentru persoanele cu dizabilități poate fi o adevărată provocare.

stanga
dreapta
646x404 jpg
scaun flotant dizabilitati mare litoral romania jpg

Astfel, Asociația Împreună pentru Viitor Constanţa a început, în 2017, un proiect pilot de amenajare a plajei Pupa Beach, din Mamaia.

Patru plaje românești sunt dotate cu fotoliu flotant, adaptat pentru nisip

Plaja a atras în staţiunea Mamaia un număr foarte mare de persoane cu nevoi speciale, venite atât din ţară, cât şi de peste hotare. În acest sezon estival, pe această plajă vă punem la dispoziţie două scaune flotabile dedicate în special persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”, a explicat reprezentantul Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa pentru Adevărul.

Și, evident, dacă proiectul pilot a fost unul de succes, asociația l-a extins și în alte stațiuni, încât persoanele cu dizabilități să se poată bucura de plajă și de apa mării. Astfel, în 2021, au apărut încă două astfel de plaje, la Năvodari (plaja Ancuţa) şi la Mangalia (plaja Lebedelor).

Citește și: Și persoanele cu dizabilități locomotorii pot schia! Un scaun special funcționează pe o pârtie din Vatra Dornei

Anul acesta, plaja Blanco Beach, din Mamaia, este cel mai nou loc de pe litoralul românesc dotat cu acces facil la plajă și în apa mării  pentru persoanele cu dizabilități.

Beneficiarii sunt încântați de opțiune

Copiii şi tinerii în fotoliu rulant se pot bucura de mare, această irezistibilă plăcere, la fel ca toţi oamenii. Fără eforturile făcute de Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, persoanele cu dizabilităţi locomotorii erau private de bucuria verii, pentru că nu se poate manevra un scaun rulant prin nisip şi cu atât mai puţin prin apă.

Citește și: Pleci în vacanță în Sardinia? Pune mai mulți bani de-o parte pentru noile taxe

Mai mult, din căutările de pe internet nu am văzut să existe plaje accesibilitate în ţările vecine, Bulgaria şi Grecia. Multumim încă o dată acestor oameni care au avut grijă să facă viaţa mai frumoasă şi mai aproape de normalitate pentru persoanele care fără voia lor sunt în dificultate”, a spus, încântată, Mioara, mama unui tânăr cu dizabilităţi, pentru Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
anca serea fiica jpg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
tragedie cobadin jpg
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg
George Simion FOTO Inquam / Ilona Andrei