Pleci în vacanță în Sardinia? Pune mai mulți bani de-o parte pentru noile taxe

Turiștii care urmează să plece în vacanță în Italia trebuie să țină cont de o serie de noi reguli de acces pe plajele superbe din Sardinia.

stanga
dreapta
plaja sardinia FOTO Shutterstock
Sardinia Italia jpg
sardinia 2277631 1920 jpg
sardinia 2854159 1920 jpg
sardinia shutterstock 1298190457 jpeg
sardinia 2277633 1920 jpg
24 irina nicolae vacanta in sardinia 2021 22 jpg jpeg
sardinia travel foto anca vancu
sardinia travel foto anca vancu
sardinia travel foto anca vancu
sardinia travel foto anca vancu

Sardinia este una dintre cele mai frumoase destinații din Mediterană, cu peisaje pitorești, arhitectură autentică, din diferite perioade, și plaje de vis cu apă limpede. Insula este considerată un paradis, un loc propice vieții relaxate, locuitorii fiind celebri pentru longevitate.

Taxe și reguli de acces pe plaje, pentru conservarea locurilor

E posibil ca aici să fi fost atins un echilibru perfect între alimentație și climă pentru a favoriza viața bună. Un lucru este cert, Sardinia e o destinație perfectă pentru vacanță.

Totuși, italienii țin la conservarea insulei, și au introdus noi reguli pentru vizitatori. Astfel, trebuie să știți la ce să vă așteptați, dacă doriți, într-adevăr, să vă relaxați în vacanță și să nu fiți luați prin surprindere.

Citește și: O săptămâna la Untold, cât o vacanță la Monaco! Cât a ajuns să coste un apartament în Cluj?

Arhipelagul Maddalena este catalogat drept parc național, iar autoritățile au impus o taxă de acces de 3 euro pe zi, pentru fiecare turist care dorește să ajungă la plajele Cala Coticcio sau Cala Brigantina.

Pe fiecare plajă pot fi concomitent doar 60 de persoane, iar accesul se face doar cu rezervare și cu ghid, costul acestuia fiind de 25 de euro pentru 5 ore. Cine ajunge aici, fără să țină cont de aceste reguli și este prins are toate șansele să fie amendat. Se lucrează la facilitarea unei aplicații pentru a face rezervările.

Plaja cu nisip roz, interzisă turiștilor

Plaja Spiaggia Rosa este una foarte populară, în Sardinia, datorită nisipului roz. Atât de încântați au fost turiștii de acest detaliu, în anii trecuți, încât mulți au luat câte un pumn, pe post de suvenir și plaja riscă, acum, să rămână fără principala atracție.

Așa că autoritățile nu mai permit accesul turiștilor pe plajă, aceștia având voie să o admire, exclusiv de la bordul unei ambarcațiuni.

Citește și: 8 ponturi ca să nu te îmbolnăveşti în vacanţă! La ce trebuie să fii atent când călătoreşti

Pe plaja Cala Sisine e permis accesul a 1.600 de persoane concomitent, în timp ce pe Santa Maria Navarrese au voie doar 1.300. Pe plaja Pelosa au fost interzise prosoapele și accesul se taxează cu 3.50 euro.

Atenție și la parcări! În Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi, parcarea se taxeaxă și pentru fiecare mașină, cu 10 euro, dar și pentru fiecare pasager, cu 1 euro. Nu sunt „ignorați” nici bicicliștii sau pietonii, aceștia trebuind să achite câte 3 euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
tragedie cobadin jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
image
image
image
image
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg
George Simion FOTO Inquam / Ilona Andrei
iphone camera jpg