8 ponturi ca să nu te îmbolnăveşti în vacanţă! La ce trebuie să fii atent când călătoreşti

E vară, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au fost ridicate de multe ţări, ceea ce înseamnă că putem să plecăm unde vrem în vacanţă. E însă nevoie de atenţie, pentru că o excursie poate să aducă cu sine probleme de sănătate. Iată ce recomandă experţii să faci, pentru a nu te îmbolnăvi!

Chiar dacă ești în vacanță, trebuie să ai grijă de sănătatea ta
Chiar dacă ești în vacanță, trebuie să ai grijă de sănătatea ta

Foto: Pixabay

După doi ani de COVID-19, mulţi dintre noi abia aşteaptă să călătorească liniştiţi, fără bătăile de cap reprezentate de măşti sau certificate. Însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi trebuie, în continuare, să ne luăm mai multe măsuri de precauţie, pentru a nu ne întoarce bolnavi din vacanţă. Jurnaliştii publicaţiei britanice The Sun au întocmit o listă cu cele 8 lucruri la care trebuie să fim atenţi, când călătorim.

1. Ai grijă ce locuri alegi în avion

Medicii spun că locurile de la geam sunt cele mai curate, aşa că e bine să le alegem, dacă avem cum. Ei mai recomandă să ştergem tăviţa şi scaunul cu un şerveţele dezinfectant, pentru a evita să luăm diverşi microbi. E bine să schimbi şi direcţia aerului de deasupra, care poate avea şi el microbi.

2. Fii pregătit pentru muşcături sau arsuri

Un medicament care să nu lipsească din trusă e o cremă calmantă pentru arsuri şi muşcături de insectă. E bine să ai şi picături de ochi la tine, pentru a evita orice uscăciune provocată de razele puternice, dar şi o pereche de ochelari de soare în plus.

3. Ia cu tine un spray pentru ploşniţe

E indicat ca atunci când ajungi în camera sau apartamentul închiriate, să dai pe saltele, aşternuturi şi orice alte suprafeţe moi cu un spray pentru ploşnite, purici şi alte insecte de casă. Locul poate să fie curat, dar asta nu împiedică apariţia unor astfel de acarieni.

4. Protejează-ţi intestinele

E bine să iei probotice în vacanţă, pentru a te ajuta să nu ai probleme de la mâncare sau de la apa înghiţită când înoţi.

Citește și: Parisul e passé! Cele mai frumoase destinații de vacanță din Franța

5. Evită gheaţa

Cel mai bine este să sari peste porția de înghețată
Cel mai bine este să sari peste porția de înghețată

Foto: Pixabay

Medicii recomandă să nu cumperi băuturi cu gheaţă, pentru că apa folosită ar putea fi contaminată şi atunci ai putea să ai probleme cu stomacul. Mai bine, ia cu tine mereu o sticlă de apă, oriunde ai merge. Ai grijă şi la mâncare, care trebuie să fie mereu fierbinte, semn că e proaspătă, dar şi la fructe, pe care trebuie să le cumperi întregi, pentru a nu avea bacterii.

6. Ia medicamente cu tine

Dacă iei trusă de medicamente, asigură-te că sunt în bagajul de mână, nu cel de cală, pentru a le avea la îndemână. În plus, verifică faptul că ele nu sunt interzise în ţara în care mergi, iar dacă unele sunt cu reţetă, ia-o cu tine.

Te-ar putea interesa și: Grijă mare, înainte de vacanță! Unde se stă la coadă pentru ieșirea din țară

7. Redu stresul

Pentru că o vacanţă trebuie să însemne relaxare, ai grijă să pregăteşti cât mai mult în avans. Fă o listă cu tot ce vrei să faci, apoi redu la jumătate, pentru a avea şi timp să te odihneşti şi a nu fugi dintr-o parte în alta.

8. Află în avans de unde poţi primi ajutor

Uneori, orice ai face, tot vei avea probleme, aşa că trebuie să ştii de unde poţi cere ajutor. Fii atent dacă e mereu cineva la recepţie, află dacă există farmacii sau cabinete speciale pentru turişti şi fă-ţi o asigurare de călătorie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net