Parisul e passé! Cele mai frumoase destinații de vacanță din Franța

Parisul este, fără dubii, un oraș de poveste, însă pe cât de multe puncte tari are, pe atât de multe puncte slabe poți găsi. În primul rând, este o destinație aglomerată pe tot parcursul anului, aici nu se aplică noțiunea de sezon și extrasezon. Află din rândurile următoare motivele pentru care ar trebui să vizitezi alte orașe, în loc de capitala Franței.

paris pixabay

Ei bine, pe lângă faptul că este aglomerat, Parisul este și un oraș destul de scump. Într-adevăr, există și atracții sau obiective turistice care nu costă, cum ar fi plimbările pe faimoasele bulevarde romantice, dar dacă vrei să vizitezi muzeul Luvru, spre exemplu, sau Turnul Eiffel, trebuie să scoți sume destul de mari din buzunar.

Șarmul Franței poate fi surprins și în alte destinații în afară de Paris, destinații care nu sunt neapărat la fel de populare și scumpe, deopotrivă, dar care au o frumusețe aparte. Poți găsi zboruri foarte ieftine din București și dacă faci un research amănunțit cu siguranță vei găsi spații de cazare demențiale, mult mai ieftine față de opțiunile pe care le-ai avea în capitală. 

Pe unde ne mai facem vacanțele:  Vacanță în Mallorca- motive pentru care merită să vezi insula spectaculoasă

Ce destinații din Franța ar trebui să vezi? Spune nu Parisului, da orașului Lyon

lyon pixabay

Lyon, fosta capitală a Franței, a fost detronat în anul 297 de Paris, dar și-a păstrat frumusețea arhitecturală și autenticitatea unui oraș antic. Din patrimoniul mondial fac parte Vieux Lyon, Fourvièr, Presqu'île și Croix-Rousse. Bucură-te de o panoramă care-ți taie respirația la Tête d’Or sau în districtul Confluences și, dacă simți că ești într-o formă fizică de zile mari, urcă cele 567 de scări până la catedrala Notre-Dame-de-Fourvière – nu vei regreta!

Marsilia- orașul plin de istorie, în care noutatea se contopește cu vechile tradiții

marsilia pixabay

Marsilia este un oraș port care te va lăsa cu gura căscată încă de când pășești pe străzile pietruite. Are, cu siguranță, un „vibe” aparte, dat fiind faptul că este cel mai vechi oraș franțuzesc. A fost capitala europeană a culturii în anul 2013 și dacă ești pasionat de muzee, aici trebuie să mergi neapărat! Parcul național Calanques ilustrează frumusețea naturală a Franței, iar ieșirea la mediterană, din Les Goudes și până în  L’Estaque transformă locul într-o oază de relaxare. Ai grijă, însă, la mistral, vântul care poate bate cu până la 100 km/h.

Secrete pe care nu trebuie să le ratezi: Cum să călătorești prin Europa cu bani puțini. Cele mai eficiente trucuri

Corsica, locul în care Italia întâlnește Franța

corsica pixabay

Dacă vrei o vacanță liniștită, atunci trebuie să vezi Corsica, locul în care două culturi se îmbină și dau naștere „insulei frumuseții”, căci asta îi e porecla. Împărțită în două, principalele orașe fiind Bastia, în nord și Ajaccio, în sud, insula poate mulțumi pe toată lumea. Dacă îți dorești să te relaxezi, atunci bucură-te de plajele amenajate și de apa care oglindește cerul, dar dacă ești dornic de puțină adrenalină atunci col de Bavella e locul perfect pentru tine: vârfurile muntoase super ascuțite așteaptă anual mii de turiști care fac drumeții pe toate cărările și potecile șerpuite.

Marea iubire a lui Van Gogh, orașul Arles

arles pixabay

În apropiere de marea Mediterană se află orașul Arles, unde vei găsi cele mai multe monumente lăsate moștenire de romani. La capitolul arhitectură antică, Arles este pe locul al doilea, pe primul fiind evident Roma, însă frumusețea este pe același loc în cazul ambelor orașe. Vincent Van Gogh s-a îndrăgostit de bijuteria franțuzească, unde te poți bucura de Parcul Național Camarangue, plajele cu nisip fin, piscinele naturală cu apă sărată. Pasionații de fotografie se adună aici an de an, când se organizează cel mai cunoscut festival de fotografie din întreaga lume.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net